Streda25. september 2024, meniny má Vladislav, zajtra Edita

Mr. Bean poletí ako Batman

Herec je známy svojou záľubou v štýlových autach. V garáži má ďalší úlovok. Zobraziť galériu (2)
Herec je známy svojou záľubou v štýlových autach. V garáži má ďalší úlovok.

LONDÝN - Britský herec Rowan Atkinson (52) tento rok netrocháril. Denník The Sun píše, že na Vianoce si kúpil jedno z najsvižnejších áut na svete - britské Morgan Aeromax.

Za nový voz vo svojej stajni zaplatil 110 000 libier (vyše 51 miliónov Sk). Kupé má motor s objemom 4,4 litra, na stovku zrýchli za menej ako päť sekúnd a najvyššia rýchlosť je okolo 300 km/h.

Továreň vo Worcestershire vyrobila iba 100 kusov tohto modelu. Svojho nového miláčika si preto Atkinson musel poistiť zálohou 25 000 libier. Výrobca prezradil, že pre veľký záujem by inak auto zrejme nedostal. „Je to dobrá investícia, pretože ich cena pôjde len hore,“ hovorí nemenovaný predstaviteľ automobilky.

Vo svojich filmoch jazdí Atkinson ako Mr. Bean na populárnom „angličáku“ Mini Cooper. Toto autíčko by stálo asi 1 500 libier, na stovku by zrýchľovalo za 12 sekúnd a jeho maximálna rýchlosť je okolo 150 kilometrov za hodinu v závislosti od smeru vetra.

Atkinson je známy svojou vášňou k drahým autám - v garážach má celú zbierku luxusných vozov. Hrdý majiteľ dúfa, že s Morganom Aeromax nedopadne tak, ako s mclarenom. Auto formuly 1 si kúpil ako odmenu za svoj prvý veľký film o Mr. Beanovi, v roku 1999 s ním však havaroval.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu