Streda25. september 2024, meniny má Vladislav, zajtra Edita

Pravoslávna cirkev v Rusku ide do EXTRÉMU, kňaz POPIERA Darwinovu teóriu: S prasaťom ani medveďom nemáme nič spoločné!

Pravoslávny kňaz počas vysielania v Rusku popiera teóriu Charlesa Darwina.
Pravoslávny kňaz počas vysielania v Rusku popiera teóriu Charlesa Darwina. (Zdroj: Facebook/Mitch Růžička)

MOSKVA – V Rusku sa medzi pravoslávnymi kňazmi rozbehla teória, ktorá sa už šíri aj cez televízne vysielanie. Pôvod ľudí je v ich očiach naďalej záhadou, pričom podobné znaky so zvieratami úplne vylučujú. V relácii o tom hovoril aj istý kňaz. Mal vraj duchovný rozhovor s Darwinom, ktorý mu dal za pravdu.

Pôvod ľudí a ich príbuzenské črty s primátmi sú podľa ruskej pravoslávnej cirkvi natoľko škodlivé, že ich vylúčila zo svojho vzdelávacieho programu. Učenie Charlesa Darwina, ktorý sa zapísal do histórie ako pôvodca teórie evolúcie prirodzeným výberom, je tak v Rusku ohrozené. Pravoslávna cirkev sa už snaží jeho teóriu znehodnotiť aj prostredníctvom televízneho vysielania. 

Rozprával sa s Darwinom 

Na kanáli Spas, ktorý vysiela pre pravoslávnych veriacich, sa objavil kňaz a tvrdil, že nedávno komunikoval so samotným Charlesom Darwinom. I keď to zhodnotil ako duchovné prepojenie, jeho slová sú pre široké masy ľudí nebezpečné. 

"Vo Westministerskom opátstve, v Anglicku, tam sú všetci pochovaní...významní ľudia. Ja som sa dokonca nedávno rozprával s Charlesom Darwinom. Nie som zástancom teórie o opiciach, preto pre mňa, ako kňaza, bolo zaujímavé sa s ním rozprávať," začal kňaz s plnou vážnosťou v hlase. 

Ako pokračoval, mal hovoriť priamo k náhrobku Darwina a spýtať sa ho, aký je podľa neho vývojový stupeň zebry a žirafy. Následne bol prestrih na moderátorku, ktorá nedokázala skrývať úsmev a len prikyvovala. 

Nič veľkolepého

Darwin mal podľa kňaza naivnú predstavu, že archeológia nájde tieto vývojové stupne. "Otče, nenechajte sa zviesť mojou teóriou. Nie je to nič veľkolepého. Ja som tú hypotézu vyriekol a teraz sa za to kajám. Ani s medveďom, ani s prasaťom ty nemáš nič spoločné", mal hovoriť Darwin.  

"Je mi ľúto Anglosasov aj Holanďanov. Hurá, my sme Rusi, aké to nadšenie. Šírme spoločne múdrosť a slávu pravoslávnej cirkvi. Navrhujem celému vesmíru, aby sa naše televízne programy vysielali minimálne v angličtine a v čínštine," dodal na záver nemenovaný kňaz. 

Viac o téme: EvolúciaPravoslávna cirkevPopretieRuskoCharles DarwinTeória pôvodu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu