Nedeľa29. september 2024, meniny má Michal, Michael, Michaela, zajtra Jarolím

Pavol Mikulík: Zomrel chudobný

Herec musel mať kvôli svojmu zdravotnému stavu špeciálne upravenú izbu. Zobraziť galériu (12)
Herec musel mať kvôli svojmu zdravotnému stavu špeciálne upravenú izbu.

BRATISLAVA - Bez majetku a peňazí. Tak ako herec Pavol Mikulík († 63) na tento svet prišiel, tak ho aj opustil. Všetko čo mal, nechal po rozvode svojej bývalej manželke a dvom synom. A pobral sa do starobinca.

Hádam by z mizerného dôchodku a s ťažkou chorobou živoril až do smrti, keby nebolo priateľov, ktorí mu pomohli...

Paľko Mikulík sa ženil za nezvyčajných okolností. Jeho nastávajúca bola už v druhom stave s iným mužom, herec si však nevlastného syna Martina zobral za svojho. Neskôr do vzťahu pribudol najmladší Janko. A práve jemu po rozvode prenechal byt v bratislavskej časti Nové Mesto. Po mozgovej príhode v roku 1993 sa už nechcel vrátiť k bývalej manželke, s ktorou sa po 26 rokoch rozviedol. V jeho srdci už bola iná žena, hlasová pedagogička Ľudmila Machatsová. Tá sa však starala o svojich troch dospievajúcich synov.

Paľko Mikulík sa preto pobral do starobinca, odkiaľ ho doslova zachránil jeho mecenáš Ľubo Roman (63). Ten chorému hercovi zabezpečil všetko, čo potreboval. Hoci Pavol Mikulík poberal invalidný a neskôr starobný dôchodok, z tejto neveľkej sumy by vyžil len ťažko, tak ako väčšina „obyčajných“ dôchodcov. „Ja som sa o jeho penziu nezaujímal. Tú si spravoval Paľko sám. U nás mal všetko zabezpečené a čo mal navyše, to bolo jeho vreckové,“ povedal Ľubo Roman.

Okrem ubytovania a stravy mal Paľko Mikulík zabezpečenú aj kávičku v obľúbenej kaviarni a aj oblečenie od Romanových neviest, ktoré mali obchody s odevmi. „Často sme sa smiali, lebo Paľko vravel, že ako jediný žije v komunizme - nepotreboval totiž peniaze,“ smutne sa usmeje hercov celoživotný kamarát. „Celý majetok, ktorý mal - byt aj chatu - nechal rodine, teda synom. Odišiel bez všetkého, len za sebou zabuchol dvere,“ opísal Mikulíkov odchod z dlhoročného manželstva Ľubo Roman. A tak sa slávny herec pobral na onen svet bez jedinej ťarchy - nemal už vôbec nič.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu