Sobota28. september 2024, meniny má Václav, zajtra Michal, Michael, Michaela

Desiatky nudistov zaplavia populárnu jaskyňu: Čaká ich poriadne divoká noc! Mužom veľmi do smiechu nebude

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NEW YORK - V chladných podzemných priestoroch jaskyne Howe v okrese Schoharie v štáte New York vrcholia prípravy na sobotňajší šiesty ročník podujatia „Nahí v jaskyni“. Znamená to, že tento podzemný prírodný systém sa opäť raz počas jednej divokej noci zmení na útočisko nudistov, ktorí sa už teraz veľmi tešia.

Jaskyňa Howe priláka stovky nahých návštevníkov. „Nebudem klamať, prvý rok som sedela na parkovisku asi hodinu a naberala som odvahu ísť dovnútra,“ spomína si na prvú návštevu tohto podujatia v roku 2021 tridsaťdvaročná Chelsey Fay Ostranderová, informuje denník New York Post. „V jaskyni sa musíte vyzliecť, inak musíte odísť.“ Očakáva, že tohtoročné vypredané podujatie bude väčšie ako kedykoľvek predtým a priláka približne 350 nahých návštevníkov vo veku od 21 rokov. Každý z nich zaplatí 85 dolárov (76 eur) za udalosť, ktorá je definovaná ako oslava pozitívneho vnímania tela.

Veľmi rozpačité a zároveň vzrušujúce

Ostranderová priznala, že počas vstupu, kedy si účastníci obliekajú bezplatný župan, bola veľmi nervózna, pretože na podujatie prišla sama. Keď sa však odhalila, teplotu zhruba 11°C takmer nevnímala. Podľa jej slov išlo o veľmi vzrušujúci zážitok a telo mala zaplavené adrenalínom. Už po niekoľkých minútach sa však cítila ako doma. „V skutočnosti to nebol až taký veľký problém. Všade boli nahí ľudia,“ povedala. „Nikdy sa na mňa nepozerali. Necítila som sa divne. Jednoducho si žijú svoj život, rovnako ako keby boli oblečení.“ Nakoniec si dokonca našla priateľa, s ktorým je v kontakte na Facebooku a padla si do oka aj s mnohými ďalšími. „Naozaj som sa necítila inak, ako keby som išla sama do baru,“ povedala. Návštevníčky Brandy Karczewskiová a Shannon Averyová upozornili na mužský problém, známy ako zmenšovanie penisu. „Vtip je v tom, že jaskyňa prospieva ženám, ale neprospieva mužom,“ žartovala Karczewskiová.

Nahí, ale bez obáv

Hostia môžu využiť toľko času, koľko chcú, aby nahí absolvovali takmer 800 metrov dlhú prehliadku jaskyňou, ktorej súčasťou je aj plavba loďou v dĺžke zhruba 400 metrov. To je však len časť prepracovaného nočného zážitku. Medzi pozoruhodné detaily patrí aj posedenie. Zástupca jaskyne uviedol, že miestny ateliér poskytuje priesvitné košele, aby sa zachovala atmosféra nahoty a návštevníci majú po večeri pri sviečkach možnosť vypočuť si komika, hudobníka Stevena van Zandta.

Z podujatia sa stal sviatok

Koncept podujatia bol pôvodne skupinovým úsilím spojeným s Národným dňom nahoty, ale zmenil sa na akýsi sviatok. Treba uznať, že niektorí miestni obyvatelia to spočiatku celkom nechápali, ale podľa generálnej manažérky April Islipovej túto myšlienku akceptovali. „Na naše prekvapenie bola väčšina ohlasov veľmi pozitívna,“ povedala a doplnila, že ju veľmi mrzí, že tento rok sa bude konať posledný ročník podujatia. Za týmto rozhodnutím nie je klesajúci záujem. Každý ročník bol totiž buď vypredaný, alebo takmer vypredaný a boli za ním dlhé hodiny príprav na zabezpečenie hudobníkov, množstva horúcich nápojov, aby sa všetci zahriali a nespočetných ďalších logistických činností. 

Viac o téme: JaskyňaNudistiPodujatieNew York
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu