Sobota28. september 2024, meniny má Václav, zajtra Michal, Michael, Michaela

Fanúšikovia SMÚTIA za profesorkou McGonagallovou (†89): DOJEMNÝ MOMENT v Universal Studios... Prútiky hore!

VIDEO VNÚTRI! Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Warner Bros./Instagram)

ORLANDO - Svet v piatok popoludní šokovala správa o náhlom úmrtí herečky Maggie Smith (†89). Tú diváci milujú vďaka množstvu legendárnych postáv, ktoré za roky svojej kariéry stvárnila. Jednou z najvýraznejších je však určite profesorka McGonagallová z Harryho Pottera. A v čase, keď svet obletela smutná správa, došlo v Universal Orlando k dojemnému momentu... Prútiky hore!

Informáciu o skone slávnej herečky priniesla jej rodina. „Zomrela pokojne v nemocnici dnes skoro ráno, v piatok 27. septembra. Na konci bola s priateľmi a rodinou. Zanecháva tu dvoch synov a päť milujúcich vnúčat, ktorí sú zdrvení zo straty neobyčajnej matky a starej mamy. Ďakujeme vám za všetky milé správy a podporu a žiadame, aby ste v tejto chvíli rešpektovali naše súkromie,“ uviedli vo vyhlásení jej dvaja synovia Toby a Chris.

Správa okamžite zasiahla fanúšikov po celom svete. Herečka mala totiž na svojom konte za roky kariéry množstvo nezabudnuteľných postáv. Tou najvýraznejšou však pre mnohých zostáva profesorka McGonagallová z mega úspešnej série o čarodejníkoch Harry Potter. A v Universal Orlando v piatok krátko po oznámení smutnej správy došlo k dojemnému momentu. 

Park je známy tým, že sa v ňom nachádzajú repliky stavieb z Harryho Pottera a obľúbenej sérii je tam venovaný celý areál. Nechýba ani ikonický Rokfort. No a na počesť Maggie Smith fanúšikovia dvihli k nebesám svoje prútiky a vzdali jej tým česť. Presne tak, ako sa to robilo aj v Rokforte, keď zomrel niekto významný. Navyše takto profesorka McGonagallová držala ochranu nad čarodejníckou školou.

Viac o téme: Harry PotterMaggie Smith
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu