Utorok8. október 2024, meniny má Brigita, zajtra Dionýz

Zomrel umelecký riaditeľ parfumov Chanel Jacques Helleu

Jacques Helleu
Jacques Helleu

PARÍŽ - Umelecký riaditeľ parfumov francúzskej značky Chanel Jacques Helleu zomrel v piatok vo veku 69 rokov. O smrti muža, ktorý štyri desaťročia vytváral imidž parfumov tejto luxusnej značky, dnes informovala agentúra AFP.

Helleu mal na starosti nielen obaly parfumov Chanel, ale aj reklamné kampane. Okrem iného v roku 1966 objednal u uznávaného fotografa Richarda Avedona reklamu na najslávnějšiu vôňu Chanel No5.

Jacques Helleu, ktorý mal v luxusnom módnom dome haute couture na starosti aj oddelenie hodinárstva, nastúpil k Chanelu ako osemnásťročný v roku 1956. Sám seba charakterizoval ako "snímača myšlienok a lovca emócií".

V roku 1968 sa aj vďaka nemu stala mladá herečka Catherine Deneuveová slávna i v Spojených štátoch amerických, keď vystupovala ako reklamná tvár parfumu No5. Túto vôňu neskôr propagovali i napríklad Carole Bouquetová či Nicole Kidmanová.

Vďaka Helleueovi sa pod reklamy na Chanel podpísali viacerí slávni filmoví režiséri - okrem iných aj Ridley Scott, Luc Besson či Roman Polanski. Kampane pre Chanel fotili napríklad i Helmut Newton či Irving Penn.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu