Pondelok7. október 2024, meniny má Eliška, Elisa, zajtra Brigita

Pre Zuzanu Kanócz bola Portia najväčšou rolou

Zuzana Kanócz Zobraziť galériu (8)
Zuzana Kanócz

BRATISLAVA - Pre Zuzanu Kanócz, ktorá získala cenu Dosky za najlepší ženský herecký výkon divadelnej sezóny 2006/2007, bola rola Portie v inscenácii hry Mariny Carrovej Portia Coughlanová doposiaľ najväčšou rolou.

Zahrala ju na doskách Divadla Andreja Bagara v Nitre. "Dovtedy som nejaké veľké úlohy nemala a komplikovanejšie tiež neboli. Bolo to ťažké a myslím, že bez režiséra Miška Vajdičku a dramaturga Dana Majlinga by sa to nedalo. Vysvetľovali nám text, pretože je v ňom veľa vecí, ktoré herec, ktorý ho číta prvý, druhý, desiatykrát, nemusí pochopiť," povedala novinárom po prevzatí ceny. Dodala, že zakódované odkazy v texte by si sama bez ich pomoci určite nevšimla.

Z ceny sa tešila a podľa svojich slov ju vôbec nečakala. Na Dosky prišla spolu so svojou konkurentkou v kategórii najlepšia herečka Zuzanou Fialovou. "V aute sme sa podpichovali, že tam aj tak ideme zbytočne, pretože vyhrá pani Mária Kráľovičová," hovorí herečka. Cenu Dosky si vystaví vo svojom byte. Keďže však nemôže pribíjať klince, pravdepodobne si veľkú drevenú dosku len oprie o stenu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu