Streda25. september 2024, meniny má Vladislav, zajtra Edita

Generácia X je najmenej promiskuitná

CHICAGO– Terajší dvadsiatnici až štyridsiatnici sú menej promiskuitní ako všetky generácie, ktoré im predchádzali. Takzvaná generácia X, do ktorej patria narodení v rokoch 1965 až 1985, sa dopúšťajú menej cudzoložstva a nevery ako všetky ostatné generácie.

Populácie ľudí vo veku medzi dvadsiatimi a štyridsiatimi rokmi má podľa profesora sociológie Edwarda Laumanna za život tiež menej partnerov. Vyplýva to z jeho štúdie, ktorú vytvoril pri svojom pôsobení na University of Chicago.

Títo ľudia sú vychovávaní tak, že omnoho menej veria na tzv. voľnú lásku a tiež majú zodpovedný prístup k záväzkom. Naviac zažili boom choroby AIDS, ktorá ich sexuálne správanie tiež výrazne ovplyvnila. Vynález antikoncepcie zvádza generácie narodené pred rokom 1960 k sexuálnym dobrodružstvám a nevere.

Podľa Laumanna tiež tí, ktorí sa narodili po roku 1985 vnímajú sex ako zábavu a neveru berú ako samozrejmú vec. “Generácia X má sex, ale nie taký intenzívny a premenlivý ako ich rodičia či generácia dnešných tínedžerov,“ citoval denník Telegraph profesora Laumanna.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu