Piatok4. október 2024, meniny má František, zajtra Viera

Sexuálny škandál mladej herečky zničil seriál

Herečka Hoang Thuy Linh sa postarala o jeden z najväčších mediálnych škandálov v histórii Vietnamu.
Herečka Hoang Thuy Linh sa postarala o jeden z najväčších mediálnych škandálov v histórii Vietnamu. (Zdroj: SITA)

HANOJ - Vietnamská televízia zastavila vysielanie svojho najsledovanejšieho seriálu Denníky Vang Anh. Stalo sa tak po tom, čo sa na internete objavilo sexuálne video hlavnej predstaviteľky a jej priateľa.

Seriál, ktorý tento rok vstúpil do druhej séria, ukazoval každodenný život vietnamských školákov. 19-ročná Hoang Thuy Linh, ktorá hrala hlavnú úlohu, patrila medzi idoly dospievajúcej mládeže a bola obľúbená aj medzi vietnamskými rodičmi. Tí na seriáli oceňovali najmä to, že hlavné postavy boli nielen krásne a talentované, ale sa im veľmi dobre darilo aj v škole.

Škandál okolo seriálu vypukol, keď sa na serveri YouTube objavil päťminútový sexuálny klip poslaný neznámym užívateľom. Server síce video stiahol, ale kópie nahrávky sa už objavili i na iných internetových stránkach. Zábery mnoho divákov šokovali, napriek tomu, že ani v konzervatívnom Vietname nie je ničím výnimočným, že mladiství nadväzujú sexuálne vzťahy. "Je to tá najškandalóznejšia a najkontroverznejšia vec, ktorá sa kedy vo vietnamskom elektronickom svete stala," povedal novinár Hung Nguyen.

Podľa BBC je zrejmé, že sa záležitosť dotkla celej vietnamskej spoločnosti. Televízna šou, v ktorej producenti oznámili ukončenie seriálu, a v ktorej sa herečka ospravedlnila svojim rodičom a žiadala fanúšikov o pochopenie, prilákala k obrazovkám obrovské množstvo divákov. Diskusia o tom, či si Hoang Thuy Linh zaslúži skôr pochopenie, alebo trest, zaplavili aj vietnamské internetové diskusné fóra.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu