Piatok4. október 2024, meniny má František, zajtra Viera

Grécka polícia zničila viac ako 8000 rastlín marihuany v kukuričnom poli

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com, Reprofoto/Lidl Swiss)

ATÉNY - Grécka polícia v piatok uviedla, že zničila viac ako 8300 nelegálne pestovaných rastlín marihuany na kukuričnej farme v strednom Grécku. Ide o jedno z najväčších množstiev tejto rastliny aké doteraz polícia zadržala. Informuje agentúra Reuters.

Policajní predstavitelia uviedli, že 1300 rastlín vytrhli a ďalších 7000 zničili. Niektoré narástli do výšky tri a pol metra, pretože rástli v kukurici. Policajné zložky zadržali 44-ročného majiteľa farmy, ktorého obvinili z nezákonného pestovania marihuany a obchodovania s drogami v rámci zločineckej skupiny.

Grécko legalizovalo užívanie marihuany na lekárske účely v roku 2017, o rok neskôr zrušilo zákaz jej pestovania a výroby. Držanie, výroba a predaj marihuany na rekreačné účely sú však naďalej nezákonné a výrobcovia potrebujú špeciálnu licenciu. Marihuana je najviac užívanou nelegálnou drogou na svete. Novovzniknutá Agentúra EÚ pre drogy tvrdí, že väčšina marihuany nájdenej a konzumovanej v EÚ sa pestuje na lokálnej úrovni v jednotlivých členských štátoch.

Viac o téme: GréckoPolíciaMarihuana
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu