Nedeľa20. október 2024, meniny má Vendelín, zajtra Uršuľa

MIMORIADNY ONLINE Moskva hlási zostrel ukrajinského dronu: MEGApôžička pre Ukrajinu! Rusko zaútočilo na Záporoží

(Zdroj: SITA/AP Photo/Marko Ivkov)

KYJEV - Pri ruskom útoku na Kryvyj Rih z noci na dnes utrpelo zranenia 13 ľudí, uviedli ukrajinské úrady na Telegrame. Rusko hlási útoky ukrajinských dronov na Moskvu a západnú časť krajiny. Situáciu sledujeme ONLINE.

Naživo z Ukrajiny 

VIDEO

Intenzívny výcvik ukrajinských vojakov - budúci velitelia čaty si zdokonaľujú svoje bojové schopnosti. (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine )

ONLINE 

14:00 Ukrajinské bezpilotné lietadlá v noci nadnes zaútočili na veľkú ruskú štátnu továreň Sverdlov, „najväčší závod na výrobu výbušnín v krajine“, uviedol 20. októbra zdroj z Bezpečnostnej služby Ukrajiny (SBU) pre Kyjev Independent.

13:25 Ukrajina útočí na ruské letisko: môžu byť zasiahnuté stíhačky.

13:15 Ruský útočný dron "Shahed" opäť zostrelil nad Bieloruskom.

12:20 Americký Kongres požaduje prísnejšie sankcie voči ruskému priemyslu služieb na ropných poliach.

11:20 Šéf Pentagonu Austin: Ministerstvo obrany USA nemôže potvrdiť správy o vyslaní vojakov KĽDR na Ukrajinu

11:10 Hlavný veliteľ Ukrajiny odcestoval do Kurskej oblasti a urobil viacero rozhodnutí.

10:20 Francúzsko poskytne Ukrajine ďalších 12 samohybných húfnic Caesar s prostriedkami zo zmrazených ruských aktív.

9:58 Toto sú indikatívne odhady bojových strát Ruska k 20. októbru, podľa Ozbrojených síl Ukrajiny.

9:30 USA sú pripravené v rámci pôžičky G7 previesť Ukrajine až 20 miliárd dolárov, ktoré budú splatené zo ziskov zmrazených ruských aktív.

8:30 Ukrajinské drony zaútočili na továreň na výrobu výbušnín v ruskom regióne Nižný Novgorod.

6:43 Ruská protivzdušná obrana v noci na nedeľu zneškodnila 110 dronov vypustených z Ukrajiny. Informovala o tom agentúra Reuters, ktorá sa odvolala na agentúru RIA Novosti, píše TASR. Jedným z terčov dronového útoku bola aj muničná továreň v priemyselnej zóne v meste Dzeržinsk v Nižnonovgorodskej oblasti v strednom Rusku. Reuters dodal, že pri zásahu šrapnelom boli zranení štyria požiarnici.

6:08 Ministri obrany krajín G7 opätovne potvrdili svoj záväzok podporovať integráciu Ukrajiny do NATO, uvádza sa v spoločnom vyhlásení po stretnutí v Neapole 19. októbra.

6:03 Rusko zaútočilo na Záporoží a zranilo 10 ľudí.

6:00 Ruské sily spustili v noci útok na Šostku, mesto v Sumskej oblasti, pomocou navádzaných bômb a bezpilotných lietadiel, informovali regionálne úrady. Pri útoku zahynul jeden civilista a 11 ďalších utrpelo zranenia.

Ruský útok na Kryvyj Rih zranil 13 ľudí

Predseda Rady obrany Kryvého Rihu Oleksandr Vilkul uviedol, že Rusko vykonalo na mesto dva útoky balistickými strelami. Z 13 zranených podstupuje jeden človek operáciu. Čo bolo cieľom útoku, neoznámil. Podľa šéfa Dnepropetrovskej oblasti Serhija Lysaka horelo auto, pričom požiar bol už uhasený.

Ruské vzdušné útoky v noci na dnes oznámil tiež starosta Kyjeva Vitalij Kličko. Uviedol, že v metropole pracovala ukrajinská protivzdušná obrana. O možných zásahoch či obetiach sa nezmienil. Vzdušný útok dnes oznámil tiež starosta Moskvy Sergej Sobjanin. "Sily protivzdušnej obrany ministerstva obrany (...) odrazili útok dronu letiaceho smerom na Moskvu. Podľa predbežných údajov na mieste pádu trosiek nedošlo k žiadnym škodám ani obetiam," napísal na Telegrame. Útoky ukrajinských dronov oznámili v noci na dnes tiež gubernátori Lipeckej, Brjanskej a Orelskej oblasti na západe Ruska.

Viac o téme: RuskoVladimir PutinUkrajinaVolodymyr ZelenskyjVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu