Streda25. september 2024, meniny má Vladislav, zajtra Edita

Trump bol informovaný o hrozbe atentátu zo strany Iránu: Je to veľká hrozba pre môj život, tvrdí

Donald Trump AKTUALIZOVANÉ
Donald Trump (Zdroj: SITA/AP/Matt Slocum)

WASHINGTON - Predstavitelia amerických tajných služieb v utorok informovali republikánskeho kandidáta na prezidenta USA Donalda Trumpa o hrozbách atentátu zo strany Iránu. Oznámil to Trumpov volebný tím, píše agentúra Reuters.

"Úrad riaditeľa (americkej) Národnej spravodajskej služby dnes (v utorok) informoval prezidenta Trumpa o skutočných a konkrétnych hrozbách atentátu zo strany Iránu v snahe destabilizovať a zasiať chaos v Spojených štátoch," uviedol Trumpov tím vo vyhlásení.

archívne video

Aké je spojenie medzi Hamasom a iránskym režimom? (Zdroj: X/Israel Defense Forces)

Dodal, že podľa amerických tajných služieb sa iránske hrozby "v uplynulých mesiacoch zvýšili" a úrady pracujú na ochrane Trumpa a zabezpečení, aby neboli ovplyvnené novembrové voľby. Irán v minulosti odmietol obvinenia USA o zasahovaní do amerických záležitostí. K najnovším tvrdeniam sa zatiaľ nevyjadril.

Podľa americkej televízie CNN však Teherán viackrát pohrozil Spojeným štátom pomstou za to, že americké sily za Trumpovho prezidentovania v januári 2020 zabili veliteľa iránskych Islamských revolučných gárd Kásema Solejmáního. Predstavitelia vtedajšej Trumpovej administratívy majú odvtedy zvýšenú ochranu.

Irán je veľkou hrozbu pre môj život, tvrdí Trump

 Americký exprezident Donald Trump v stredu vyhlásil, že Irán predstavuje "veľké ohrozenie pre jeho život." Reagoval tak na správu amerických tajných služieb, ktoré ho informovali o hrozbe atentátu na jeho osobu zo strany Iránu. Cieľom Teheránu údajne je prostredníctvom atentátu destabilizovať USA a zasiať chaos v krajine. Informuje agentúra AFP a príspevok na Trumpovej sociálnej sieti Truth Social.

"Irán už podnikol kroky, ktoré nevyšli a skúsi to znova," uviedol Trump na sociálnej sieti. Viac podrobností však neposkytol. O hrozbe zo strany Iránu Trumpov volebný tím informovali v utorok. Podľa amerických tajných služieb sa iránske hrozby "v uplynulých mesiacoch zvýšili" a úrady pracujú na ochrane Trumpa a jeho dostatočnom zabezpečení, aby sa predišlo ovplyvňovaniu novembrových prezidentských volieb.

Podľa americkej televízie CNN Teherán viackrát pohrozil USA pomstou za to, že americké sily za Trumpovho prezidentovania v januári 2020 zabili veliteľa iránskych Islamských revolučných gárd Kásema Solejmáního. Predstavitelia vtedajšej Trumpovej administratívy majú odvtedy zvýšenú ochranu.

"Som obklopený väčším počtom mužov a zbraní než som kedy predtým videl. Ďakujem Kongresu za to, že jednomyseľne schválil viac peňazí pre tajné služby. Je pekné vidieť, že sa republikáni a demokrati vedia na niečom zhodnúť," uviedol Trump v príspevku na sociálnej sieti.

Republikánsky kandidát na prezidenta má významne posilnenú ochranu od júlového atentátu v Pennsylvánii. V utorok zároveň z pokusu o atentát na Trumpa obvinili Ryana Routha, ktorý sa pred dvoma týždňami pokúšal exprezidenta zavraždiť na jeho golfovom ihrisku na Floride.

Viac o téme: Donald TrumpIránHrozba atentátu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu