Streda25. september 2024, meniny má Vladislav, zajtra Edita

Mužovi, ktorý napadol pacienta a zdravotníkov, uložili podmienečný trest väzenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - V prípade Zdenka J., ktorý koncom júna napadol v nemocnici na bratislavských Kramároch pacienta a zdravotníkov, uložil Mestský súd Bratislava I trestným rozkazom podmienečný trest odňatia slobody v trvaní 14 mesiacov so skúšobnou dobou v trvaní 18 mesiacov. Súčasne ho súd zaviazal nahradiť poškodeným bolestné. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytla hovorkyňa bratislavskej krajskej prokuratúry Gabriela Kováčová.

"Keďže trestný rozkaz nadobudol dňa 20. septembra 2024 právoplatnosť, obvinený bol prepustený z väzby na slobodu. Vzhľadom na závery znaleckého posudku nebolo uloženie ochranného liečenia navrhované," priblížila hovorkyňa s tým, že 5. septembra bola na vtedy obvineného podaná obžaloba.

archívne video

Český zápasník MMA Tadeáš "Mawar" Růžička napadol na kúpalisku muža (Zdroj: Policie České republiky)

Pacient fyzicky útočil koncom júna na centrálnom príjme v nemocnici na bratislavských Kramároch krátko potom, čo bol do nej prevezený záchrannou zdravotnou službou. Napadol tam iného pacienta čakajúceho na vyšetrenie a následne sestru a ďalšieho zdravotníka. Obaja zdravotníci utrpeli ľahšie až stredné poranenia tváre a horných končatín.

Viac o téme: ZdravotníciPodmienečný trestútok VäzenieNapadnutie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu