Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Trump čelil ďalšiemu pokusu o atentát: Biden a Harrisová boli informovaní, FBI začala vyšetrovanie

Donald Trump Zobraziť galériu (2)
Donald Trump (Zdroj: SITA/AP Photo/Evan Vucci)

WASHINGTON - Biely dom v nedeľu uviedol, že prezident USA Joe Biden a viceprezidentka USA Kamala Harrisová boli informovaní o streľbe v blízkosti exprezidenta Donalda Trumpa. Biely dom dodal, že im obom odľahlo, keď sa dozvedeli, že Trump je v poriadku a v bezpečí. Informovala o tom agentúra AP, ktorej správu prevzala TASR.

Harrisová je oficiálnou kandidátkou Demokratickej strany v novembrových voľbách prezidenta USA, v ktorej jej hlavným súperom bude práve Trump. Vo svojom vyhlásení po incidente na Floride Harrisová odsúdila politické násilie. "Bola som informovaná o správach o výstreloch v blízkosti bývalého prezidenta Trumpa a jeho usadlosti na Floride a som rada, že je v bezpečí," uviedla demokratická prezidentská kandidátka. "Násilie nemá v Amerike miesto," zdôraznila.

Identita strelca alebo strelcov nateraz nie je známa

Denník New York Times s odvolaním sa na miestnych predstaviteľov orgánov činných v trestnom konaní informoval, že k streľbe došlo v areáli golfového ihriska a "záujmová osoba" bola zadržaná spolu so zbraňou - údajne ide o pušku typu AK-47. Identita strelca alebo strelcov nateraz nie je známa, rovnako ako ani motív. Bezprostredne nič nenasvedčuje tomu, že by terčom bol Trump, ktorého v čase incidentu sprevádzala jeho ochranka, ako je štandardnou praxou.

Trump čelil ďalšiemu pokusu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Terry Renna)

Trumpov tím uviedol, že exprezident bol celý čas v bezpečí - nič mu nehrozilo a nič sa mu nestalo. Denník Washington Post napísal, že v čase incidentu hral Trump na ihrisku golf. Agenti Tajnej služby Spojených štátov (USSS) ho odtiaľ okamžite odviedli do salónika vo vnútri klubu. Tento víkend sa Trump vrátil na Floridu z predvolebnej kampane na západnom pobreží, ktorá zahŕňala aj zhromaždenie v Las Vegas a finančnú zbierku v štáte Utah.

Viac o téme: StreľbaDonald TrumpJoe BidenKamala Harris
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu