Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

VIDEO Ďalší neprítomný pohľad Bidena, nevedel dokonca udržať ani hlavu! Americkú česť musela zachraňovať viceprezidentka Harrisová

Prezident USA víta na leteckej základni Andrews pri Washingtone prepustených väzňov, ktorí boli v ruskom zajatí. Zobraziť galériu (2)
Prezident USA víta na leteckej základni Andrews pri Washingtone prepustených väzňov, ktorí boli v ruskom zajatí. (Zdroj: YouTube/CNN-News18)

WASHINGTON – Na leteckej základni neďaleko Washingtonu pristáli v noci na piatok dvaja novinári a bývalý príslušník námornej pechoty v rámci výmeny väzňov medzi USA a Ruskom. Priamo na pristávacej ploche ich vítali najvyšší predstavitelia USA, teda samotný prezident Joe Biden a viceprezidentka Kamala Harrisová. So šéfom Bieleho domu však nebolo všetko v poriadku.

Dosluhujúci americký prezident Joe Biden (81) sa opäť dostal na titulné stránky médií. Bohužiaľ to však nie je pre jeho politické nadanie, alebo lukratívnu zmluvu, ktorou by zabezpečil USA miliardy dolárov. Pri vítaní prepustených väzňov, ktorí boli v ruskom zajatí, len neprítomne hľadel pred seba. Stačilo pár sekúnd, no pozorné oko kameramanov si to všimlo.

Prepustení väzni

V noci na piatok druhého augusta privítali prezident USA Joe Biden a viceprezidentka Kamala Harrisová na leteckej Andrewsovej spojenej základni neďaleko Washingtonu troch prepustených väzňov v rámci výmeny s Ruskou federáciou. Boli nimi novinár The Wall Street Journal Evan Gershkovich, bývalý príslušník americkej námornej pechoty Paul Whelan a novinárka stanice Rádio Sloboda Alsa Kurmaševová. 

prezident USA Joe Biden víta prepustených väzňov na leteckej základni pri Washingtone v piatok druhého augusta krátko polnoci miestneho času
Zobraziť galériu (2)
prezident USA Joe Biden víta prepustených väzňov na leteckej základni pri Washingtone v piatok druhého augusta krátko polnoci miestneho času  (Zdroj: SITA/AP/Manuel Balce Ceneta)

Hlava USA však v istom okamihu len neprítomne hľadela do diaľky. Biden sa počas tlačovej konferencie, ktorá sa konala po polnoci, pohol iba raz, zrejme aby sa poškrabal na hlave, pričom jeho prázdny vzhľad bol doslova neprehliadnuteľný. Znepokojilo to širokú verejnosť. "Tento chlap tam duchom nie je. Je to úbohé," napísala na X Juanita Broaddricková, podporovateľka Donalda Trumpa od jeho víťazstva proti Hillary Clintonovej v roku 2016. 

Potrebuje viac oddychovať

Tento okamih nastal len mesiac po tom, ako Biden verejne povedal, že plánuje prestať s organizovaním podujatí po 20-tej hodine večer. Ako dôvod uviedol, že sa potrebuje vyspať. Počas dňa dokonca pracuje len v čase od 10 do 16. Rozhodnutie o stiahnutí z prezidentskej kampane prišlo po katastrofálne zvládnutej živej debate s oponentom Trumpom.

Česť USA tak musela pred novinármi na letisku zachraňovať viceprezidentka a najnovšia potenciálna kandidátka na prezidentku Kamala Harrisová (59). "Som prezidentovi (Bidenovi) veľmi vďačná za všetko, čo dokázal počas svojho pôsobenia, ale najmä pokiaľ ide o pomoc pre rodiny a jednotlivcov. Toto je jasný dôkaz, že je potrebné mať prezidenta, ktorý chápe silu diplomacie a aj to, čo spočíva v jej význame," povedala. Mnohí kritici označili jej vyjadrenie za "suché reči"

Možná vážna choroba 

Mnoho lekárskych expertov naznačilo, že Bidenov zjavný pokles kognitívnych funkcií by mohol byť spôsobený tým, že trpí Parkinsonovou chorobou. Nepomáha tomu ani fakt, že špecialista na túto chorobu pravidelne navštevoval Biely dom už počas Bidenovho funkčného obdobia.

Doktor Ernst von Schwarz, kardiológ z Kalifornie povedal, že Bidenove "sucho v ústach, uprený pohľad, veľmi slabé pohyby rúk...by mohli byť príznakmi kognitívneho poklesu spôsobené jeho vysokým vekom, alebo neurodegeneratívnym stavom, ako je demencia". Prípadne ešte môže ísť o vedľajšie účinky silných liekov. 
 

Viac o téme: LetiskoRuskoUSAWashingtonJoe BidenKamala HarrisováVýmena väzňov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu