Streda25. september 2024, meniny má Vladislav, zajtra Edita

Najväčšia výzva Dakaru 2008: Takmer 6 000 km na čas!

Jakeš si montuje navigáciu za asistencie Jara Katriňáka (vpravo).
Jakeš si montuje navigáciu za asistencie Jara Katriňáka (vpravo).

DAKAR - To bude konská dávka! Celkových vyše 9 000 kilometrov Rely Dakar 2008 nebude ešte to najťažšie, čo čaká na pilotov áut, kamiónov a motoriek.

Najväčšia výzva 30. ročníka legendárnej súťaže číha v takmer šiestich tisíckach kilometrov špeciálnych rýchlostných skúšok, teda úsekoch, ktoré sa jazdia na čas.

Oproti posledným dvom ročníkom, ktoré takisto štartovali v Lisabone, sa počet meraných kilometrov zvýšil o vyše tisíc. V januári sa proti časomeru bude jazdiť až 5 736 km! Organizátori sa to snažia kompenzovať kratšími presunmi po cestách. Avizované rýchlostné skúšky by sa tentoraz mali jazdiť prevažne v piesku.





„Je to jubilejný ročník, takže organizátori to chcú asi poriadne okoreniť. Odjazdiť naplno takmer 6 000 kilometrov je fakt tvrdé, ale má to logiku: kto sa dostane do cieľa, ten si to skutočne zaslúži,“ povedal Ivan Jakeš, pre ktorého to bude po vlaňajšej premiérovej skúsenosti druhá účasť. Svoj ďalší Dakar absolvuje na novej motorke KTM, ktorú už má v nových červeno-bielych farbách.



Prehľad úmrtí na Rely Dakar >>
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu