Streda25. september 2024, meniny má Vladislav, zajtra Edita

Materiál k ozdravným opatreniam predložíme na ďalšie rokovanie, tvrdí Dolinková

Zuzana Dolinková
Zuzana Dolinková (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Materiál, ktorý mal rezort zdravotníctva pripraviť k ozdravným opatreniam, bude predložený na ďalšie osobitné rokovanie vlády. Termín zasadnutia zatiaľ nie je určený. Analýzou zdravotníctva sa najprv budú zaoberať lídri koaličných strán a koaličná rada. Po stredajšom rokovaní vládneho kabinetu o tom informovala ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD). Zároveň nemá žiadne indície o tom, že by mala byť zo svojho postu odvolaná.

"V stredu nebol materiál na vláde prerokovaný," podotkla Dolinková. Priblížila, že v materiáli bude veľa faktických informácií, napríklad aj o zvýšení nákladov na lieky, ústavnú zdravotnú starostlivosť či platov. Jednotlivé opatrenia zahrnuté v materiáli vopred komentovať nechcela.

aktuálne video

Zuzana Dolinková po rokovaní vlády (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Ministerka zároveň tvrdí, že rokovania ku konsolidácii stále prebiehajú. Budú tam aj úpravy týkajúce sa valorizácie platov sestier. "Určite sa tam urobia úpravy, aby nám neklesli mzdy sestier a zdravotníckych pracovníkov pod priemernú mzdu," poznamenala Dolinková. Taktiež je pripravená rokovať s Lekárskymi odborovým združením o výpovediach lekárov.

Viac o téme: ZdravotníctvoRokovanie vládyZuzana Dolinková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu