Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Košickí policajti sa v nedeľu ráno zamerali na Zemplínsku šíravu: Odhalili 9 vodičov pod vplyvom alkoholu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj)

KOŠICE- Košickí policajti sa v nedeľu ráno zamerali na Zemplínsku šíravu, kde kontrolovali každý výjazd a vjazd, pričom každého vodiča podrobili dychovej skúške. Odhalili tam deväť vodičov a jedného cyklistu s alkoholom v dychu. Ako informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová, celkovo počas štyroch hodín trvania dopravnej akcie na území Košického kraja podrobili dychovej skúške vyše 3100 vodičov, z toho bolo 12 skúšok pozitívnych.

Mésarová spresnila, že traja vodiči mali v dychu viac ako jedno promile a siedmi do jedného promile. Nafúkali aj dvaja cyklisti, jedného z nich, ktorý nafúkal viac ako jedno promile, bude riešiť správny orgán."Okrem toho sme najčastejšie riešili tieto priestupky: 29 vodičov prekročilo maximálnu povolenú rýchlosť, deviati neboli pripútaní bezpečnostným pásom a v šiestich prípadoch mali vozidlá nevyhovujúci technický stav. Zadržaných bolo desať vodičských preukazov," uviedla hovorkyňa.

Vodičom, ktorí nafúkali a prišli o vodičský preukaz, bola ďalšia jazda zakázaná. Tí, ktorí nafúkali viac ako jedno promile, skončili v policajnej cele a po vykonaní potrebných úkonov budú obvinení z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

archívne video

"Takéto kontroly robíme od začiatku roka a zo strany verejnosti máme na ne pozitívne ohlasy, pretože sami vidia, koľko vodičov jazdí opitých. Preto nepoľavíme a takéto kontroly budeme vykonávať dovtedy, kým vodiči nepochopia, že si za volant nemôžu sadnúť pod vplyvom alkoholu," uviedol riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Štefan Mulik.Polícia v Košickom kraji avizuje, že bude v akciách zameraných na odhaľovanie vodičov pod vplyvom alkoholu a omamných látok naďalej pokračovať.

 

Viac o téme: AlkoholVodičiPolícia KošiceZemplínska Šírava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu