Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Sadli za volant pod vplyvom alkoholu! Muž jazdil s nákladným autom s 2,8 promile

(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

MALÝ SLAVKOV - Obvineniu z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí 36-ročný muž z okresu Kežmarok. Policajná hliadka ho zastavila na Gerlachovskej ulici v obci Malý Slavkov a vyzvala ho, aby predložil doklady potrebné k vedeniu vozidla, ktoré nemal pri sebe. Informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

"Dychovej skúške sa spočiatku odmietol podrobiť, neskôr si to rozmyslel. Jej výsledok bol pozitívny s hodnotou nad 2,8 promile. Lustráciou bolo zistené, že vodič v predchádzajúcich dvadsiatich štyroch mesiacoch mal uložený zákaz viesť motorové vozidlá všetkého druhu na dobu šiestich mesiacov," doplnila hovorkyňa. Polícia ho umiestnila do cely policajného zaistenia.

archívne video

Alkohol za volantom v Bratislavskom kraji (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj )

Ďalší opitý vodič

Z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky polícia obvinila 32-ročného muža z okresu Sabinov. Informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová. Ako povedala, v sobotu (27. 7.) podvečer viedol osobné vozidlo v obci Šarišské Michaľany. "Z viacerých dôvodov ako napríklad neprispôsobenie rýchlosti jazdy svojim schopnostiam, ako aj iným okolnostiam, ktoré možno predvídať, po prejdení zákruty zišiel z cesty a s autom sa prevrátil na strechu," povedala Ligdayová. Výsledok dychovej skúšky u vodiča podľa jej slov dosiahol hodnotu takmer 2,8 promile. "Na osobnom vozidle vznikla škoda vo výške 8000 eur," doplnila Ligdayová s tým, že vodič bol po zadržaní umiestnený do cely policajného zaistenia.

Viac o téme: AlkoholVodičPolícia Promile
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu