Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Sedemročného chlapca zrazil na pešej zóne cyklokuriér: Z miesta nehody v centre Bratislavy ušiel!

(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Na pešej zóne v Bratislave došlo minulý týždeň k nehode, pri ktorej cyklokuriér so zelenou taškou na chrbte zrazil sedemročného chlapca. Kuriér po zrážke nezastavil, aby sa uistil, či je chlapec v poriadku. Matka Miroslava Ábelová, ktorá pôsobí ako hovorkyňa slovenského Greenpeace, hovorí, že odvtedy každé ráno syn krváca z nosa a čaká ich návšteva nemocnice.

archívne video

Nočná jazda opitého Slováka v Brne (Zdroj: Facebook/Městská policie Brno, oficiální stránka)

K nehode došlo na Hviezdoslavovom námestí v blízkosti sochy P. O. Hviezdoslava, keď sa sedemročný chlapec vracal od koša, kam vyhodil obal od zmrzliny. Kuriér nezastavil, aby sa ubezpečil, či chlapca nezranil, vraj naňho pokrikovali aj okoloidúci. 

„Je veľmi dôležité, aby si kuriéri aj iní ľudia uvedomili, že keď sú raz na pešej zóne alebo na chodníku, sú tam s nimi aj chodci a deti, ktoré si nie vždy dávajú na seba pozor a nie vždy sa obzrú za seba. Vy ste ten, čo musí dávať pozor aj za nich, aby nedošlo k zraneniu.“ povedala Ábelová pre SME.

Chlapec podľa matky vyviazol s modrinami. Zákon o cestnej premávke v takomto prípade nariaďuje vodičom bicyklov aj kolobežiek na pešej zóne, aby jazdili najviac rýchlosťou chôdze alebo vozidlo tlačili vedľa seba. Po nehode sa musia, rovnako ako motoristi, uistiť, či nie je zrazený zranený a nepotrebuje pomoc. Prípadom sa už zaoberá polícia.

Viac o téme: BicykelKuriérBratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu