Sobota28. september 2024, meniny má Václav, zajtra Michal, Michael, Michaela

Polícia zadržala mužov, ktorí cez víkend prepadli firmu a ukradli dve nákladné autá

(Zdroj: Nový Čas)

BANSKÁ BYSTRICA - Polícia objasnila sobotňajšiu lúpež, kedy traja páchatelia zamaskovaní v kuklách prepadli na parkovisku súkromnej firmy v Žiari nad Hronom strážnika, spútali ho a ukradli dve nákladné vozidlá Tatra 815 a strážnikovi 1 400 korún.

Informoval o tom na dnešnej mimoriadnej tlačovej besede banskobystrický krajský policajný riaditeľ Marián Slobodník. Ukradnuté vozidlá, ktorých hodnota je spolu 1,6 milióna korún, policajti zaistili v pondelok ráno neďaleko miesta lúpeže a zadržali aj vodičov, ktorí ich mali previezť ku kupcom. Vozidlá už mali vymenené nálepky firmy, pripravené boli aj falošné evidenčné čísla.

Dnes vyšetrovateľ obvinil z trestného činu lúpeže Martina Š. z Reľova v okrese Kežmarok a bratov Vladimíra a Patrika O. z Námestova. Hrozí im trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov. Ďalšie štyri osoby - Ivana S., Mariána P., Tomáša K. a Michala K. - vyšetrovateľ obvinil z trestného činu podielnictva, za ktorý im hrozí sedem až 12-ročný trest. Medzi obvinenými je objednávateľ ulúpených vozidiel aj šoféri, ktorí ich mali prevážať. Všetkých polícia zadržala.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu