Streda25. september 2024, meniny má Vladislav, zajtra Edita

Študentka tvrdí, že ju polícia zbila pri razii v Starej pekárni

NITRA – Inšpekcia ministerstva vnútra preverí zásah v nitrianskom klube Stará pekáreň, ktorý urobila polícia s kukláčmi v ten istý deň, ako už preverovanú raziu v klube Naozzay.

Dôvodom je sťažnosť 22-ročnej študentky, ktorá tvrdí, že ju pri zásahu v Starej pekárni 3. novembra zbili. Podľa polície to bolo opačne - študentka napadla policajta a pohrýzla ho. Vysokoškoláčka Michaela zo Zvolena bola v nitrianskom podniku Stará pekáreň na koncerte skupiny Zóna A.

"Povedala, že policajti ju zbili, ale to nepovedala, že fyzicky napadla policajta, ktorého pohrýzla,“ komentoval sťažnosť riaditeľ krajskej polície v Nitre Ján Štark. Polícia podľa neho študentku žiadala o preukaz totožnosti. Študentka odmietla fúkať a spolupracovať. "Pri predvedení bola daná do priestorov, kde mala počkať na vykonanie nejakých úkonov, začala sa tam búchať do pletiva, automaticky sme otvorili, aby si neublížila.“

Po zistení totožnosti ju vraj odviezli z okresného policajného riaditeľstva späť do Starej pekárne. Študentka políciu podľa Štarka vinila aj z toho, že jej počas prevozu zobrali a vyhodili mobil. "Keď sme ju priviezli naspäť však povedala, že si hľadá mobil – tak sa mi to nezdá,“ uzavrel Štark.

Michaela podala sťažnosť na Krajskú políciu v Nitre, tá ju odstúpila Úradu inšpekčnej služby ministerstva vnútra. Mal by ju posúdiť do 30 dní. Prípad bude prešetrovať aj Úrad kriminálnej a justičnej polície pre podozrenie z útoku na verejného činiteľa. Inšpekcia preveruje aj zásah špeciálnej jednotky v ďalšom nitrianskom klube Naozzay. Polícia pri ňom zranila flautistu českej skupiny Votchi, jedna osoba podľa svedkov skolabovala. Nitrianski krajskí policajti skontrolovali v sobotu 3. novembra v noci 24 podnikov v Nitre a okolí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu