Pondelok30. september 2024, meniny má Jarolím, zajtra Arnold

Posun v kauze kontroverzného influencera Dannyho Kollára: Briti mu nepomohli! Čaká ho vydanie na Slovensko

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Polícia SR, Twitter/DannyKollar)

BRATISLAVA – Kontroverzný konšpirátor Daniel Bombic, na sociálnych sieťach známy ako Danny Kollár, môže byť už čoskoro z Londýna prevezený na Slovensko. Bombic na sociálnej sieti uviedol, že mu v Británii zamietli opravný prostriedok a odhaduje, že bude vydaný o dva až tri týždne.

Daniel Bombic čelí na Slovensku trestnému stíhaniu pre extrémizmus, nebezpečné prenasledovanie, ohováranie a nebezpečné elektronické obťažovanie. Je na neho vydaný medzinárodný zatykač. 

Bombic v noci z nedele na pondelok uviedol, že mu zamietli opravný prostriedok a neuskutoční sa preto odvolací súd, ktorý mal rozhodnúť o právoplatnosti aprílového rozsudku, kedy rozhodli o vydaní Bombica na Slovensko. Informuje o tom denník SME, ktorý v tejto súvislosti oslovil aj Špecializovaný trestný súd. ŠTS však stále z britskej strany nemá nové informácie a tieto informácie tak nevedel potvrdiť.

Posun v kauze kontroverzného
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: MV SR)

Na Bombicovom YouTube kanáli, ktorý mu pred letom zmazali, sa predstavili aj viacerí koaliční politici, napríklad minister vnútra Matúš Šutaj Eštok, ktorý bol za tento svoj krok ostro kritizovaný. Bombic je stále aktívny aj na sociálnych sieťach telegram či X.

Viac o téme: Danny KollárDaniel Bombic
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu