Piatok20. september 2024, meniny má Ľuboslav, Ľuboslava, zajtra Matúš

POHREB textára Daniela Mikletiča (†65): Posledné ZBOHOM od Dubasovej, Hečka, aj Jana Kurica!

Pohreb Daniela Mikletiča Zobraziť galériu (10)
Pohreb Daniela Mikletiča (Zdroj: Topky.sk/TH)

BRATISLAVA - Cez víkend Slovensko zasiahla smutná správa o úmrtí slovenského textára a básnika Daniela Mikletiča (†65). Autor hitov Richarda Müllera či skupiny Vidiek skonal po zdravotných problémoch. Vo štvrtok popoludní sa konala posledná rozlúčka... Zbohom mu prišli dať mnohí kolegovia z hudobnej brandže!

POHREB textára Daniela Mikletiča (†65): Posledné ZBOHOM od Dubasovej, Hečka, aj Jana Kurica! (Zdroj: Topky.sk/TH)

Smutnú správu na sociálnej sieti Facebook zverejnil v nedeľu spisovateľ Daniel Hevier. „Dnes v skorých ranných hodinách zomrel vo veku 65 rokov Daniel Mikletič,“ informoval. „Keď sa Dano zjavil ako textárska a básnická kométa, veľmi som sa potešil, že naša textárka štafeta má nasledovateľa. Dana mnohí poznáte a máte v ušiach, aj keď o tom neviete,“ pokračoval.

„Je autorom textov pre Richarda Müllera, skupinu Vidiek, Roba Grigorova, Janu Kirschner, Polemic a mnohých iných. Za všetky texty spomeniem Po schodoch, ktorý naozaj pozná asi každý. Dano odišiel po schodoch tam, kde sa už nebude trápiť a kde ho nebudú sužovať nijaké bolesti. Odpočívaj v pokoji, kamaráde,“ dodal Hevier.

Vo štvrtok o 14. hodine popoludní sa v bratislavskom Krematóriu konala s Danielom Mikletičom posledná rozlúčka. Zbohom mu prišli dať mnohí dlhoroční kolegovia z hudobnej brandže. A väčšina z nich mu mohla ďakovať za svoje hity. Rozlúčiť sa prišla napríklad speváčka Beáta Dubasová, Peter Hečko, Jano Kuric z Vidieku, Soňa Müllerová, Jaro Slávik či Pavel Peschl zo Senzusu. 

Peter Hečko
Zobraziť galériu (10)
Peter Hečko  (Zdroj: Topky.sk/TH)

Soňa Müllerová, Beáta Dubasová
Zobraziť galériu (10)
Soňa Müllerová, Beáta Dubasová  (Zdroj: Topky.sk/TH)

Viac o téme: Daniel Mikletič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu