Piatok20. september 2024, meniny má Ľuboslav, Ľuboslava, zajtra Matúš

Taliani sú pobúrení! VIDEO Turistka sa kúpala v historickej fontáne hore bez

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images, Repro foto Instagram/welcome_to_florence)

FLORENCIA - Turistka v talianskej Florencii spôsobila svojim správaním pohoršenie. Bez hanby si vyzliekla oblečenie, aj podprsenku a takmer nahá si zaplávala v historickej fontáne. Z jej správania sú rozčarovaní nielen domáci Taliani, ale aj cudzinci. Ak sa ju podarí identifikovať na základe videa, ktoré vzniklo, hrozí jej doživotný zákaz vstupu do Florencie.

Anglicky hovoriaca žena rozhnevala obyvateľov talianskeho mesta po tom, ako takmer úplne nahá plávala vo fontáne z 15. storočia na námestí Piazza Santo Spirito. Informujú o tom noviny Independent

Na videozázname, ktorý zdieľa účet Welcome to Florence na Instagrame, vidieť tmavovlasú turistku, ktorá má na sebe len nohavičky, pláva vo fontáne a smeje sa s priateľmi, ktorých povzbudzuje, aby sa k nej pridali. Okrem nej však do fontány nikto nevstúpi. Reakcie ľudí na video na seba nenechali dlho čakať a okamžite ženine správanie odsúdili.

Viacerí napísali, že „nechutným zahraničným turistom prejde čokoľvek“. "Hanba by sa mala vrátiť do módy," reaguje iný. Ďalší upozornili, že v tej fontáne sa kúpu len psy či tuláci a tak si za trest odnesie nejakú chorobu. „Je to hanebné a neúctivé. Ako Američan, ktorý mal tú česť veľakrát navštíviť Florenciu, som z toho zhrozený. Toto dievča by mali zavrieť do väzenia, aby sa naučilo, ako sa má správať," reaguje cudzinec.

Nejde o prvý turistický prehrešok vo Florencii toto leto. Začiatkom tohto mesiaca bola v meste natočená neznáma žena, ktorá pravdepodobne pod vplyvom alkoholu simulovala sex so sochou antického boha vína Bakcha. Netreba sa preto čudovať, že miestnym už dochádza s turistami trpezlivosti. Turistke by v prípade odhalenia jej totožnosti mohol hroziť doživotný zákaz vstupu do mesta v súlade so zákonom, ktorý v Taliansku zakazuje akúkoľvek formu zlého zaobchádzania s kultúrnym dedičstvom.

Taliani sú pobúrení! VIDEO
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Patrizia Asproni, prezidentka organizácie propagujúcej kultúrne dedičstvo, uviedla, že tieto „opakované prejavy hrubosti a barbarstva sa dejú preto, lebo každý sa cíti oprávnený robiť si beztrestne, čo chce“. Asproni sa preto snaží presadiť „singapurský model“, ktorý zahŕňa prísne kontroly, vysoké pokuty a nulovú toleranciu pre nevhodné správanie.

Viac o téme: FontánaNahá ženaFlorencia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu