Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Plno ako na Václaváku! Šialené VIDEO z Tatier, stovky ľudí čakali na zdolanie Rysov

Na vrchole Rysy (2503 m) vo Vysokých Tatrách sa to cez leto vždy hemží veľkým množstvom turistov
Na vrchole Rysy (2503 m) vo Vysokých Tatrách sa to cez leto vždy hemží veľkým množstvom turistov (Zdroj: TASR - Radovan Stoklasa)

POPRAD - Nie len pri mori, ale aj v slovenských horách je poriadne plno. Ten, kto sa minulý víkend vydal na vrchol Rysy vo Vysokých Tatrách, musel byť obrnený poriadnou trpezlivosťou. Vyjsť na vrchol totiž nebolo jednoduché kvôli obrovskému počtu ľudí, ktorý sa v tom istom čase vybral zdolať Rysy.

archívne video

Obec Červený Kláštor počas letnej sezóny (Zdroj: TASR/Erika Ďurčová)

Nátresk turistov zažívajú nielen dovolenkové destinácie pri mori, ale aj naše hory. Presvedčiť sa o tom mohli dovolenkári v Tatrách, ktorí sa počas krásneho počasia vybrali na turistiku na Rysy. Turistický chodník totiž v sobotu (27. 7.) už o 10.00 h "praskal vo švíkoch". Na relax, atmosféru prírody a hôr tak mohli turisti zabudnúť.

Oficiálna stránka Tatier na sociálnej sieti zverejnila video, ktoré zobrazuje stovky ľudí, ktorí stoja v rade za sebou na turistickom chodníku zo slovenskej strany Tatier. Na záberoch vidno, že rad sa posúval len naozaj pomaly a turisti väčšinu času stáli.

"My sme stretli asi 5 Slovákov za celý výstup, všetko Poliaci," uvádza jedna z turistov. "Víkendy nie sú tým najvhodnejším dňom, ak nechceme čakať v rade," reagovala ďalšia v komentároch. "Pomaly je to už ako na Václaváku. Tak toto nemusím. Bola som na Rysoch viackrát, ale nikdy v takejto tlačenici. Veď to nie je bezpečné," hovorí ďalšia. Iný odporučil, že ak zdolať Rysy, tak len cez týždeň a skoro ráno. Vtedy je to bez problémov a nikdy takéto rady.

Viac o téme: TuristiRysyVysoké Tatry
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu