Streda25. september 2024, meniny má Vladislav, zajtra Edita

Dráma v americkej väznici: Útek ako zo Shawshanku!

Väzni ušli cez túto vykopanú dieru. Zobraziť galériu (2)
Väzni ušli cez túto vykopanú dieru. (Zdroj: ČTK)

ELIZABETH - Dozorcovia vo väznici v americkom štáte New Jersey ostali ako obarení. Z cely im totiž ušli dvaja väzni navlas rovnako, ako sa to vo filme Vykúpenie z väznice Shawshank podarilo hlavnému hrdinovi. Dvojica si vykopala dieru do steny, ktorú prekryla plagátmi dievčat v bikinách.

Jose Espinosa (20) a Otis Blunt (32) podľa polície použili na vytvorenie diery do steny železné predmety, ktorými oškrabali omietku a napokon vybrali aj betónový blok. Potom vyskočili na strechu a preliezli plot. Svoju prácu maskovali plagátmi dievčat v bikinách podobne ako herec Tim Robbins plagátom herečky Raquel Welch.

Dvojica získala aj časový náskok, keď vypchala posteľnú bielizeň, a vyrobila bábky, ktoré klamlivo naznačovali, že väzni ležia v posteliach. Na lístku dokonca utečenci zanechali cynický odkaz: „Ďakujeme za nástroje, dozorca, si ozajstný kamarát. Veselé sviatky.“

Na rozdiel od filmu, ktorý napodobnili, sú však recidivisti nebezpeční a zrejme aj ozbrojení. Espinosa čakal v base na rozsudok za vraždu a Blunt za ozbrojenú lúpež. Polícia po utečencoch intenzívne pátra. Vedenie väznice incident vyšetruje, proti svojim zamestnancom však disciplinárne konanie nezačalo.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu