Streda25. september 2024, meniny má Vladislav, zajtra Edita

Najvyšší súd zamietol sťažnosť bývalého riaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského proti uzneseniu sudcu

(Zdroj: Topky/Jano Zemiar)

BRATISLAVA - Najvyšší súd (NS) SR zamietol na stredajšom neverejnom zasadnutí sťažnosť bývalého riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimíra Pčolinského proti uzneseniu sudcu banskobystrického pracoviska Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) o prijatí obžaloby. Senát NS sa stotožnil s uznesením ŠTS. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytla hovorkyňa NS Alexandra Važanová.

archívne video

Bývalý šéf SIS Pčolinský: Počas bývalej vlády sa budoval policajný štát! Politici sa priživovali na kauzách (Zdroj: Topky/Jano Zemiar)

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal 27. októbra 2023 obžalobu na Vladimíra Pčolinského pre zločin prijímania úplatku, zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa a prečin ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti. Pôvodné obvinenie Vladimíra Pčolinského zrušila Generálna prokuratúra SR, neskôr odmietli podanú obžalobu súdy pre závažné procesné pochybenia. Exriaditeľa tajnej služby obvinili z toho, že mal prijať úplatok od podnikateľa a konkurzného právnika Zoroslava Kollára, ktorému súd schválil dohodu o vine a treste.

Viac o téme: Najvyšší súdSlovenská informačná službaVladimír Pčolinský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu