Čašník Marek Hliva si prácou na koľajniciach splnil svoj detský sen. (Zdroj: Nový Čas)
KOŠICE - „Dvakrát slepačí vývar, jeden bravčový rezeň, jeden vyprážaný hermelín s opekanými zemiakmi! A pohni si, vystupujú v Žiline,“ kričí čašník Marek Hliva na Jaroslava Goduša, kuchára v reštauračnom vozni IC. Ľudia často dajú prednosť vlakom pred jazdou autom. Dlhá cesta im v reštauračnom vozni príjemne ubieha.
Michalovčan Marek Hliva
robí čašníka na kolesách
už rok. Svoju prácu by nemenil
za nič na svete a splnil si ňou svoj detský sen.
Cestujúci v rýchliku, ktorý
premáva na trati Viedeň -
Bratislava - Košice, si u nich
radi posedia, no prvé, čo si
vraj prezrú, sú ceny v jedálnom
lístku.
„V podstate sa nelíšime od bežnej reštaurácie. Len polievku zjete pri Trenčíne a hlavné jedlo pri Novom Meste nad Váhom. A pritom cítite, ako vlak prechádza výhybkami,“ smeje sa Marek Hliva. Najmä mamičky s deťmi chcú jedlo rýchle a lacné, pretože sa boja, aby im v kupé neukradli batožinu. „Akceptujeme to. Jedlo si môžu objednať telefonicky alebo esemeskou s donáškou priamo do kupé,“ dodáva Marek.
„V podstate sa nelíšime od bežnej reštaurácie. Len polievku zjete pri Trenčíne a hlavné jedlo pri Novom Meste nad Váhom. A pritom cítite, ako vlak prechádza výhybkami,“ smeje sa Marek Hliva. Najmä mamičky s deťmi chcú jedlo rýchle a lacné, pretože sa boja, aby im v kupé neukradli batožinu. „Akceptujeme to. Jedlo si môžu objednať telefonicky alebo esemeskou s donáškou priamo do kupé,“ dodáva Marek.