Streda2. október 2024, meniny má Levoslav, zajtra Stela

Tesne vedľa

Tesne vedľa Zobraziť galériu (4)
Tesne vedľa (Zdroj: Outnow)

Až na svadobnej ceste Eddie (Ben Stiller) zistil, že našiel tú pravú. Dotyčná dáma ale bohužiaľ nebola jeho novomanželka. Bratia Bobby a Peter Farrellyovci, majstri svojrázneho humoru, ktorý nerešpektuje žiadne tabu, stvorili ďalšiu originálnu komédiu plnú omylov – Tesne vedľa.



Eddie má štyridsať a už pekných pár rokov odoláva atakom vlastného otca a najlepšieho kamoša, ktorí ho tlačia do ženenia. Nie že by Eddie nemal dostatok príležitostí, lenže každá z jeho doterajších známostí mala nejakú „zásadnú“ chybu. Vzhľadom na to, že i on začína pociťovať, že mu uteká vlak, zabudne na ostražitosť a svoj najnovší objav, blonďavú ekologičku Lilu (Malin Akerman), požiada o ruku bez toho, že by si ju oťukal a našiel nejaké vady na kráse. Skutočnosť, že ich má jeho manželka viac, než je zdravé, bohužiaľ odhalí až na svadobnej ceste do mexického letoviska. Tam sa jeho romanticky založená kamarátka do dažďa premení v neznesiteľnú kreatúru, ktorá rozpráva ako kočiš, zbožňuje extrémne sexuálne polohy a naviac má veľmi temnú minulosť.

Nešťastie nechodí nikdy samo a v tomto prípade ho sprevádza krásna Miranda, ktorá disponuje všetkým, po čom Eddie vo vzťahu túži, a naviac, je nezadaná. Pretože aj jej sa Eddie páči, nemá to srdce priznať, že on nie je až tak úplne bez záväzkov. Novopečeného ženáča preto čaká neľahká úloha – nenápadne sa zbaviť príšernej novomanželky a nestratiť pri tom svoje dievča snov.

Komédia Tesne vedľa vznikla podľa rovnomenného filmu z roku 1972 s Charlesom Grodinom a Cybill Shepherd, ktorý patrí k najobľúbenejším snímkam bratov Farrellyovcov. Tvorcovia nezabudnuteľných komédií Niečo na tej Mary je alebo Ja, moje druhé ja a Irena ju ale prerobili na svoj obraz a vytvorili tak úplne iný, typicky farrellyovský film. Do hlavnej role vybrali populárneho Bena Stillera, ktorý je ideálny predstaviteľ postáv, ktorým sa vo filme nepretržite ubližuje. „On vie byť neodolateľne hysterický“, hovorí Bobby Farrelly.

V tomto prípade je ale kľudne možné, že hviezdneho Bena Stillera zatieni nie príliš známa herečka švédskeho pôvodu Malin Akerman, ktorá tú najnebezpečnejšiu ženskú odrodu – anjelskú mrchu – stvárnila až mrazivo dokonale.

Scenár: Scott Armstrong, Leslie Dixon, Bobby Farrelly, Peter Farrelly
Réžia: Bobby Farrelly, Peter Farrelly
Kamera: Matthew F. Leonetti
Hrajú: Ben Stiller, Michelle Monaghan, Jerry Stiller, Malin Akerman, Eva Longoria
Žáner: komédia
Odporúčaná prístupnosť: MP - 12
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu