Piatok4. október 2024, meniny má František, zajtra Viera

Márius Kopcsay bude čítať vo Viedni

Márius Kopcsay
Márius Kopcsay

VIEDEŇ - Jeden z nositeľov „Veľkej ceny pre východoeurópsku literatúru“ Márius Kopcsay (1968) bude 6. novembra hosťom Bank Austria Creditanstalt a KulturKontakt Austria vo Viedni. V rámci pravidelného cyklu predstavovania víťazov „Veľkej ceny“ bude Márius Kopcsay čítať zo svojich diel.

Ceny udelil kultúrny zväz KulturKontakt Austria a Bank Austria Creditanstalt v spolupráci s vydavateľstvom Wieser Verlag po prvýkrát v roku 2006. Tento rok bude postupne predstavených všetkých desať víťazov. Cena bola dotovaná celkovou sumou 100.000 eur a jej cieľom je podporiť literatúru z európskeho východu a súčasne sa tak zoznámiť s aktuálnou literárnou tvorbou tohto regiónu. Touto cenou podporuje Rakúsko často ešte neznámych autorov a bude sa udeľovať každé dva roky. Absolútnymi víťazmi súťaže boli Bulharka Teodora Dimova (1. miesto), Florin Lazarescu z Rumunska a Češka Anna Zonová . Márius Kopcsay dostal ocenenie za svoj prvý román Domov.

Čítanie z diel Máriusa Kopcsaya sa uskutoční v utorok, 6. novembra o 19.00 hod. vo viedenskej Hauptbücherei na námestí Urban-Loritz-Platz 2 a. Vstup je voľný.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu