Piatok4. október 2024, meniny má František, zajtra Viera

Hex - Cesta z mesta tour 2007

Skupina Hex
Skupina Hex

Skupina Hex, ktorá sa pred pätnástimi rokmi dostala do povedomia kultovým albumom „Ježiš Kristus nosí krátke nohavice“ má pre svojich fanúšikov pripravených niekoľko noviniek.

Tou prvou je novembrová séria koncertov v ôsmych slovenských mestách a súvisí s ďalšou – s vydaním prvého DVD skupiny „Cesta z mesta / Žákovic Open Live“. V rámci turné „Cesta z mesta tour“ precestuje Hex takmer celé Slovensko a absolvuje ho spolu so skupinou Hudba z Marsu.

08.11. Prešov – City klub
09.11. Ružomberok – KD Andreja Hlinku
10.11. Spišská Nová Ves – Semafor
20.11. Banská Bystrica – V klub
21.11. Nitra – Stará pekáreň
22.11. Trenčín – Piano klub
23.11. Moravany nad Váhom – Pub
24.11. Šaľa – Metro klub

Turné bude ozvláštnené i tým, že sa na ňom Hex vráti aj ku skladbám, ktoré bežne na svojich vystúpeniach nehráva. Priestor by tak mali dostať piesne zo všetkých albumov, ktoré skupina v uplynulých pätnástich rokoch vydala. Podľa Yxovho vyjadrenia „sme s chalanmi dali tejto šnúre súkromný podtitul ´Pre radosť tour 2007´. Preto sme sa rozhodli oprášiť aj niektoré staršie kúsky.“.

Na záver jesenného turné čaká štvoricu Ďuďo – Yxo – Tybyke – Fefe počas festivalu Zimný Žákovic Open krst spomínaného DVD. Festival sa uskutoční v piatok 30. novembra v Bratislavskom PKO. Členovia skupiny zatiaľ taja, kto bude krstným otcom ich prvého DVD, prezradili však, že okrem nich na podujatí vystúpia spriatelené kapely Cliché, Vetroplach, Polemic a Mig 21, ktorej frontmanom je český herec Jiří Macháček.

www.hex.sk
www.zakovicopen.sk
www.hudbazmarsu.sk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu