Nedeľa6. október 2024, meniny má Natália, zajtra Eliška, Elisa

Kolářová už nechce hrať v seriáloch, odmietla aj Nemocnicu

Dana Kolářová so Zdeňkom Svěrákom vo filme Vratné lahve Zobraziť galériu (3)
Dana Kolářová so Zdeňkom Svěrákom vo filme Vratné lahve

PRAHA - Česká herečka Daniela Kolářová už nechce hrať v televíznych seriáloch. Naposledy odmietla účinkovať aj v pokračovaní Nemocnice na okraji mesta.

ČTK pri nedávnej návšteve Bratislavy povedala, že jej postava bola zle napísaná. Jej srdcovou záležitosťou je naopak divadlo a rozhlas.

"Tie seriály sú veľmi povrchné, ja som na to nebola zvyknutá, dostávali sme prepracovanejšie predlohy, malo to nejakú logiku vzťahovú i teda lepšiu réžiu," povedala ČTK Kolářová, ktorá sa kedysi objavila aj v populárnej Nemocnici na okraji mesta, ale aj v jej menej úspešnom pokračovaní z roku 2003. Scenár ďalšej série už štábu vrátila.

Kolářová ešte účinkuje v seriáli TV Nova Ulice, ktorý vysielajú každý deň, takže ho natáčajú aj dva - tri štáby súčasne. "Je to veľký požierač času, a keď skúšam predstavenie a točím, to je na mňa moc. Ja chcem robiť jednu vec a poriadne," posťažovala sa herečka.

Televízne seriály však v súčasnosti v Česku priťahujú k obrazovkám milióny divákov. Okrem spomínaných Ulice a Nemocnice sa dobre darí aj Ordinaci v růžové zahradě či Letisku.

Herečka priznala, že radšej hrá v divadle, preto sa aj najnovšie objavila v rakúskej detektívke Temně lákavý svět v pražskom Divadle Komedie. Na slovenských aj českých javiskách zase vystupuje ako manželka slovenského herca Milana Lasicu v konverzačnej hre Půl druhé hodiny zpoždění. V rozhlase zase nahovorila viac ako 80 inscenácií, pričom v roku 2001 získala prvé miesto v rozhlasovej ankete Neviditeľný herec.

Na rozdiel od seriálov celovečerné filmy Kolářová neodmieta. "Ale musí prísť taký scenár, aby to za to stálo," zdôraznila herečka, ktorá je jednou z hlavných postáv úspešnej českej komédie Zdeňka a Jana Svěráka Vratné lahve. Tú v Česku videlo cez milión ľudí a na Slovensku sa jej návštevnosť blíži k 100.000 divákom.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu