Sobota26. október 2024, meniny má Demeter, zajtra Sabína

MIMORIADNY ONLINE V Kyjeve bolo počuť výbuchy! Ruský dron zasiahol bytový dom: G7 poskytne Ukrajine pôžičky

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

MOSKVA/KYJEV - Ruský samovražedný dron zasiahol 25. októbra 25-poschodovú obytnú budovu v kyjevskej štvrti Solomianskyj, zabil 15-ročné dievča a zranil piatich ľudí. Situáciu sledujeme ONLINE.

Naživo z Ukrajiny 

VIDEO

Bojové práce prebiehajú, vyhrávame: Sláva Ukrajine! (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

ONLINE

9:49 Šesť väzňov utieklo z trestaneckej kolónie v Lipetskej oblasti v Rusku. Informoval o tom miestny guvernér Igor Artamonov. Naliehal na „žiadnu paniku“ a povedal, že po utečencoch sa pátra.

9:25 Toto sú indikatívne odhady bojových strát Ruska k 26. októbru, podľa Ozbrojených síl Ukrajiny.

8:40 Inštitút pre štúdium vojny tvrdí, že Putin zveličuje ruské zisky v regióne Kursk. Vraj preto, aby presvedčili Rusov o schopnosti ruských jednotiek potlačiť ukrajinskú operáciu.

MIMORIADNY ONLINE V Kyjeve
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Kirill Kazachkov/Roscongress Foundation via AP)

7:31 Bidenova administratíva sa domnieva, že kontingent severokórejských jednotiek je na ceste do ruskej oblasti Kursk, aby pomohol Moskve čeliť ukrajinskej ofenzíve, ktorá sa tam začala v auguste, uviedol americký predstaviteľ.

7:05 Ruský raketový útok v Dnipro zabil 3 ľudí, 19 zranil, vrátane detí. Pri útoku zahynuli traja ľudia vrátane dieťaťa. Štyri z 19 zranených boli tiež deti, medzi nimi aj 8-ročné dievča. Osem zranených hospitalizovali.

6:51 V skorých ranných hodinách 26. októbra bolo v Kyjeve počuť výbuchy, informoval spravodajský portál Suspilne. Podľa Kyjevskej mestskej vojenskej správy jednotky protivzdušnej obrany pracujú na odrážaní útokov.

6:34 Satelitné snímky ukazujú expanziu laboratória biologických zbraní v Rusku zo sovietskej éry. Sergijev Posad-6 bol počas studenej vojny výskumným centrom biologických zbraní. Krátko po rozsiahlej ruskej invázii sa na mieste začala veľká rekonštrukcia.

6:15 G7 poskytne Ukrajine pôžičky vo výške 50 miliárd dolárov kryté zmrazenými ruskými aktívami. "Naším cieľom je začať vyplácať finančné prostriedky do konca roka," oznámili lídri G7 25. októbra. Pôžička podporí ekonomické, obranné a rekonštrukčné potreby Ukrajiny.

6:00 Ruský samovražedný dron zasiahol 25. októbra 25-poschodovú obytnú budovu v kyjevskej štvrti Solomianskyj, zabil 15-ročné dievča a zranil piatich ľudí. 

Viac o téme: VojnaRuskoVladimir PutinUkrajinaVolodymyr Zelenskyj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu