Sobota26. október 2024, meniny má Demeter, zajtra Sabína

Ostrý útok Putinej pravej ruky: Poliaci si pýtajú bitku! Podgurážený Medvedev stratil nad sebou kontrolu

Dmitrij Medvedev s pohárom vína
Dmitrij Medvedev s pohárom vína (Zdroj: profimedia.sk)

MOSKVA - Poľsko zatvorilo ruský generálny konzulát v Poznani. Na to reagoval Putinov priateľ Dmitrij Medvedev. Na sociálnych sieťach použil škaredé slová proti štátu NATO.

Bývalý ruský prezident Dmitrij Medvedev v posledných mesiacoch opakovane negatívne komentoval Ukrajinu a Západ. Svoje nenávistné reči sa neštítil šíriť na sociálnych sieťach. Medvedev už okrem iného vyzval na zničenie Veľkej Británie a vyzval aj na použitie jadrových zbraní. Namiesto toho, aby sa upokkojil, sú však slová Putinovho priateľa čoraz drastickejšie.

archívne video

Intenzívny výcvik ukrajinských vojakov - budúci velitelia čaty si zdokonaľujú svoje bojové schopnosti. (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine )

Medvedev útočí na Poľsko nenávistným príspevkom

V novom rozzúrenom príspevku na X (predtým Twitter) sa Dmitrij Medvedev oboril na Poľsko, štát NATO znepriatelený s Ruskom, pričom použil hrubé urážky a miestami nezmyselné slová. Napísal: „Títo Poliaci si žiadajú o bitku. Zavreli naše konzulárne oddelenie a zvažujú vyhostenie nášho veľvyslanca. V 20. rokoch 20. storočia boli vyslanci z nepriateľských krajín rýchlo odsúdení. Príkladmi sú Andrejev, Bljumkin a chudák nemecký veľvyslanec von Mirbach. Bóbr kur*a!“ Posledné slovo je poľská nadávka a doslova znamená „bobor kur*a“. Na internete sa však používa aj ako meme na vyjadrenie radosti. K tomu Medvedev pridal aj obrázok bobra, ktorý drží poľskú vlajku.

Pozadie:

  • Poľsko v utorok 22. októbra 2024 oznámilo, že zatvára ruský generálny konzulát v Poznani. V pozadí sú podozrenia zo sabotážnych pokusov v Poľsku a spojeneckých krajinách. Okrem iného sa hovorí o plánoch na podpaľačský útok v meste Vroclav. Podozrivý bol zatknutý.
  • Poľsko si vyhradzuje právo podniknúť ďalšie kroky proti Rusku.
  • Dmitrij Medvedev v svojom príspevku zrejme naráža na incident zo 6. júla 1918. Vtedy ľavicoví sociálni revolucionári menom Andrejev a Bljumkin zavraždili nemeckého veľvyslanca Wilhelma von Mirbach-Harffa v Moskve. Cieľom bolo okrem iného zabrániť mieru medzi sovietskym Ruskom a Nemeckou ríšou.

Medvedev sa šokoval urážkou Poľska

Slová Dmitrija Medvedeva šokujú X. Aj ďalší používatelia predpokladajú, že ruský exprezident mohol byť pri písaní riadkov opitý. Komentáre k tomu sú:

  • "Niekto musel znova vziať fľašu. Je však príznačné, že vysoký predstaviteľ ruskej vlády sa otvorene vyhráža poľským diplomatom. Rusko prehralo. Oni to vedia. Zostali im len vyhrážky."
  • "Týmto Poliakom je úplne jedno, čo si myslí alkoholický blábol z Moskvy. Plač ešte, Dima."
  • "Komunikácia a porozumenie sú v medzinárodných vzťahoch kľúčové. Silné obvinenia a emocionálna rétorika môžu brániť úsiliu o mierové riešenie problémov."

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu