Piatok18. október 2024, meniny má Lukáš, zajtra Kristián

Výpoveď, nárok na vrátenie poplatku aj boj o deti pri rozvode! Advokátka radí, ako postupovať

Dobrý deň. Som rozvedená a vychovávam syna v striedavej starostlivosti s jeho otcom, mojim bývalým manželom. Syn od septembra nastupuje do predškolskej triedy a budeme musieť doriešiť výber základnej školy. S jeho otcom sa absolútne nevieme na žiadnej zhodnúť a ja som už zúfalá. Radšej by som bola, keby rozhodol nezávislý orgán za nás. Rieši, prosím, súd aj takéto prípady?

Dobrý deň. Zákon o rodine v § 35 uvádza, že ak sa rodičia nevedia dohodnúť o podstatných veciach súvisiacich aj s prípravou na budúce povolanie, rozhodne na návrh niektorého z rodičov súd.

Dobrý deň, chcela by som sa informovať, čo sa stane so súdnym poplatkom, ak pred prvým pojednávaním bolo z dôvodu dohody strán podané späťvzatie žaloby. Pýtam sa preto, lebo súdny poplatok bol v dosť vysokej výške. Ďakujem.

Dobrý deň, v prípade ak bolo podané späťvzatie žaloby pred prvým pojednávaním, súdny poplatok bude vrátený žalobcovi po právoplatnosti uznesenia o zastavení konania. Bude však krátený o 1% z uhradenej sumy poplatku, minimálne o 10 EUR.

Viac o téme: Právna poradňaZuzana PračkováWolf&Case
Nahlásiť chybu

Online Rozhovor

* údaje sú povinné

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu