Piatok18. október 2024, meniny má Lukáš, zajtra Kristián

Výpoveď, nárok na vrátenie poplatku aj boj o deti pri rozvode! Advokátka radí, ako postupovať

JUDr. Mgr. Zuzana Pračková, advokátka
JUDr. Mgr. Zuzana Pračková, advokátka (Zdroj: archív ZP)

BRATISLAVA - Cenné rady v rodinných či susedských problémoch vám opäť poskytne JUDr. Mgr. Zuzana Pračková, advokátka Wolf&Case. Ak v niektorých otázkach či sporoch nemáte jasno a potrebujete poradiť, píšte svoje otázky prostredníctvom formulára.

Dobrý deň, prosím, aká je výpovedná doba zamestnanca, ak podáva výpoveď zamestnanec a v pracovnej zmluve sa k tomu nič neuvádza, iba nejaký paragraf? Pracujem v tej firme už 3 roky, ďakujem.

Dobrý deň, v zmysle § 62 ods. 6 Zákonníka práce, ak zamestnanec, ktorého pracovný pomer u zamestnávateľa ku dňu doručenia výpovede trval najmenej jeden rok, výpovedná doba je najmenej dva mesiace. Pokiaľ pracovná zmluva neobsahuje ďalšie ustanovenia o výpovednej dobe, Vaša výpovedná doba bude 2 mesiace. Začína plynúť od prvého dňa kalendárneho mesiaca nasledujúceho po doručení výpovede a skončí sa uplynutím posledného dňa príslušného kalendárneho mesiaca.

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, či pokiaľ sa chcem rozviesť a zároveň potrebujem riešiť súdnou cestou starostlivosť o naše deti, či mám na súd podať dva samostatné návrhy. Tiež chcem riešiť aj vysporiadanie majetku.

Dobrý deň. Návrh sa podáva len jeden, je to návrh na rozvod manželstva a úpravu výkonu práv a povinností k maloletým deťom po rozvode manželstva. Jedná sa o jedno konanie v ktorom sa rozhodneme o rozvode manželstva a zároveň aj o úprave práv a povinností k maloletým deťom. Čo sa týka vysporiadania bezpodielového spoluvlastníctva manželov, to je možné riešiť až po právoplatnosti rozsudku o rozvode manželstva.

Viac o téme: Právna poradňaZuzana PračkováWolf&Case
Nahlásiť chybu

Online Rozhovor

* údaje sú povinné

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu