Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Vrátenie vianočného daru aj boj o deti: Na vyriešenie manželských sporov niekedy stačí aj dobrá rada!

JUDr. Mgr. Zuzana Pračková, advokátka
JUDr. Mgr. Zuzana Pračková, advokátka (Zdroj: archív ZP)

BRATISLAVA - Medziľudské vzťahy prinášajú aj problémy. Ak v niektorých otázkach či sporoch nemáte jasno a potrebujete poradiť, píšte svoje otázky prostredníctvom formulára. Cenné rady v rodinných či susedských kauzách vám opäť poskytne JUDr. Mgr. Zuzana Pračková, advokátka Wolf&Case.

Dobrý deň, daroval som bývalej manželke mobil minulé Vianoce, ale teraz sa so mnou stále háda ohľadne starostlivosti o naše deti. Povedal som jej, aby mi ten dar vrátila, ale nechce. Mám nárok na vrátenie daru?

Dobrý deň. Darovanie nie je možné zrušiť len preto, lebo sa teraz hádate. Darovanie je možné v zmysle Občianskeho zákonníka odvolať vtedy, ak sa obdarovaný správa k darcovi alebo členom jeho rodiny tak, že tým hrubo porušuje dobré mravy. Bežné hádky tam však nespadajú. V súdnom konaní by ste toto správanie museli preukázať.

Dobrý deň, potrebujem poradiť. Mám manžela a moja matka mi chce darovať peniaze na byt, ktorý mám vlastniť len ja, tak aby nespadal do BSM. Postačí keď budem len ja evidovaná na LV alebo dá sa to pre prípad rozvodu aj lepšie zabezpečiť?

Dobrý deň, pre zabezpečenie právnej istoty, že v prípade rozvodu nehnuteľnosť nespadá do BSM odporúčame u notára spísať notársku zápisnicu o zúžení bezpodielového spoluvlastníctva manželov.

Viac o téme: Právna poradňaZuzana PračkováWolf&Case
Nahlásiť chybu

Online Rozhovor

* údaje sú povinné

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu