Piatok25. október 2024, meniny má Aurel, zajtra Demeter

Benátky reagujú na masový turizmus: Dvojnásobný poplatok pre jednodňových návštevníkov

Benátky Zobraziť galériu (2)
Benátky (Zdroj: Getty Images)

BENÁTKY - Turisti, ktorí pricestujú do Benátok na jeden deň, budú musieť od nasledujúcej sezóny platiť vstupný poplatok v dvojnásobnej výške oproti sume, ktorá platila počas skúšobnej fázy. Od polovice apríla tak jednodňoví turisti zaplatia vstupný poplatok 10 eur. Uviedla to vo štvrtok agentúra DPA, ktorá sa odvolala na najnovšie informácie predstaviteľov mesta.

Zvýšený poplatok by sa mal uplatňovať do konca júla. Benátky sa v apríli tohto roka stali prvým mestom na svete, ktoré zaviedlo vstupný poplatok pre jednodňových turistov. Jeho hodnota bola 5 eur, pričom sa vyberal v čase od 8.30 do 16.00 h. Celkovo 485.000 turistov obohatilo mestskú pokladnicu počas testovacieho obdobia zhruba o 2,4 milióna eur.

Benátky reagujú na masový
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Jednodňoví turisti, ktorí si vstup do mesta zarezervujú viac než tri dni vopred, budú aj v budúcnosti platiť pôvodný poplatok v hodnote 5 eur. Neplatičom by mohla hroziť pokuta do 300 eur, ktorú však mesto počas skúšobnej fázy neuplatňovalo. Príjmy zo vstupného poplatku chce vedenie mesta použiť na opravy kanálov, ciest a budov.

 

Viac o téme: TuristiPoplatokZvýšenieTalianskoBenátky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu