Nedeľa7. júl 2024, meniny má Oliver, zajtra Ivan

V novej STVR spustili prvé personálne rošády! Títo dvaja riaditelia museli televíziu opustiť

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR - Michal Svítok)

BRATISLAVA – Prvé veľké zmeny v novej STVR. Už niekoľko dní má telerozhlas nového, hoci len dočasného šéfa Igora Slaninu, ktorý má inštitúciu viesť do doby zvolenia riadneho riaditeľa. Ten už začal s prvými veľkými zmenami. Porúčať sa musela riaditeľka marketingu Zuzana Ťapáková aj riaditeľ sekcie športu Ján Žgravčák.

ROZHOVOR Ministerka Šimkovičová: Od exšéfa RTVS Machaja som žiadala externé zmluvy, doteraz ich nemám (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Sekciu športu v Slovenskej televízii a rozhlase od stredy povedie Pavol Gašpar. Do funkcie ho vymenovali dočasne. Na poste nahradil Jána Žgravčáka, s ktorým telerozhlas ukončil k utorku interný pracovný pomer. "Rozhodol som sa prijať jeho ponuku dočasne viesť sekciu športu. Prioritou je zabezpečiť pokračovanie a finalizáciu rozpracovaného olympijského projektu a tiež pripraviť vysielací plán na ďalšie mesiace," poznamenal Gašpar. Telerozhlas zároveň deklaroval, že s predchádzajúcim šéfom nevylučuje do budúcna externú spoluprácu.

Skončila aj Ťapáková

Už je tiež známe, že zástupca generálneho riaditeľa Slovenskej televízie a rozhlasu Igor Slanina poveril riadením sekcie marketingu a komunikácie Andreu Pivarčiovú. Tá vystrieda Zuzanu Ťapákovú, ktorá bola k utorku z funkcie odvolaná. "Uvedomujem si, že do STVR prichádzam v zložitej situácii. Igora Slaninu považujem za mimoriadne kvalitného manažéra, s ktorým som vo verejnoprávnom médiu už pracovala, preto som sa rozhodla jeho ponuku prijať," uviedla Pivarčiová. Verí, že aj vďaka proaktívnej mediálnej a marketingovej komunikácii sa podarí prispieť k budovaniu pozitívneho vnímania STVR v očiach divákov a poslucháčov.

Zuzana Ťapáková
Zobraziť galériu (2)
Zuzana Ťapáková  (Zdroj: STVR)
Bývalého šéfa Media RTVS Igora Slaninu do funkcie na obdobie do 30. septembra vymenoval v pondelok podpredseda Národnej rady (NR) SR poverený výkonom právomocí predsedu NR SR Peter Žiga (Hlas-SD). Rozhodnutie urobil Žiga na základe zákona o STVR. "Meno štatutára je výsledkom diskusie a dohody koaličných partnerov. Igor Slanina získal dôveru ako skúsený manažér a spĺňa zákonné kritériá," dodali z Kancelárie NR SR.

"Ponuku dočasne viesť STVR som prijal po zodpovednom zvážení všetkých rozhodujúcich okolností a mojou prioritou bude, aby si STVR plnila svoju verejnoprávnu funkciu," uviedol Slanina. Ako priblížil, v najbližších dňoch sa zameria najmä na nastavenie procesov a riešení súvisiacich s prechodom RTVS na STVR. Tiež podľa jeho slov absolvuje stretnutia so súčasným manažmentom a s ďalšími zamestnancami. "Od začiatku sa budem snažiť realizovať kroky, ktoré budú viesť k stabilizácii situácie smerom dovnútra inštitúcie, a teda ku všetkým zamestnancom a spolupracovníkom televízie a rozhlasu, ako aj navonok smerom k širokej verejnosti," podotkol.

Slanina bol od septembra 2017 do augusta 2022 riaditeľom Media RTVS, dcérskej spoločnosti RTVS, ktorá sa zaoberala predajom vysielacieho priestoru vyhradeného pre mediálnu komerčnú komunikáciu na televíznych a rozhlasových programových službách RTVS.

Viac o téme: Zuzana ŤapákováIgor SlaninaJán ŽgravčákSTVR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu