Sobota5. október 2024, meniny má Viera, zajtra Natália

Šimkovičová kúpila nové logá pre STVR! Má to však háčik, minula rozpočet na celý rebranding telerozhlasu

Ministerka kultúry Martina Šimkovičová
Ministerka kultúry Martina Šimkovičová (Zdroj: Topky/Ján Zemiar )

BRATISLAVA - Ministerka kultúry Martina Šimkovičová už nakúpila logá pre novú Slovenskú televíziu a rozhlas (STVR). Podľa dostupných informácií na zhotovenie ich návrhov zaplatila 9 800 eur. Ministerka však ešte tento týždeň avizovala, že 10-tisíc eur vyjde celý rebranding novej STVR.

archívne video

ROZHOVOR Ministerka Šimkovičová: Od exšéfa RTVS Machaja som žiadala externé zmluvy, doteraz ich nemám (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

V rozhovore pre TASR.TV, ktorý bol uverejnený v stredu, ministerka ubezpečila, že do sumy 10-tisíc eur sa zmestí kompletne celý rebranding telerozhlasu. Podľa verejne dostupnej zmluvy, ktorý zverejnili v centrálnom registri, však 9 800 eur vyšli len tri logá. Ako prvé o tom informovali Aktuality.sk.

V zmluve sa píše, že dielo si ministerstvo objednalo od grafického dizajnéra Daniela Zachara. Dielom sa podľa zmluvy rozumie vytvorenie samostatného loga Slovenskej televízie, samostatného loga Slovenského rozhlasu a spoločného loga Slovenskej televízie a rozhlasu, pričom musí vychádzať z osobitných požiadaviek ministerstva. Celý rebranding však okrem zmeny loga zahŕňa aj vytvorenie celej novej identity značky a fyzickú výrobu všetkých nosičov či samotného vysielania, upozorňuje portál správy.rtvs.sk.

Vyčíslenie nákladov, ktoré býva štandardne súčasťou návrhu zákona, pri tejto legislatíve chýbalo. Slovenská televízia sa s otázkami ohľadom zmeny vizuálu a finančných nákladov na jeho pokrytie obrátila aj na ministerstvo. To však neodpovedalo.

Viac o téme: Martina ŠimkovičováMinisterstvo kultúry
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu