Nedeľa7. júl 2024, meniny má Oliver, zajtra Ivan

Ministerstvo kultúry vyhlásilo výberové konanie na člena rady STVR: Možno sa prihlásiť do 12. júla

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Michal Svítok)

BRATISLAVA - Ministerstvo kultúry (MK) SR vyhlásilo výberové konanie na funkciu člena rady Slovenskej televízie a rozhlasu (STVR). Záujemcovia sa môžu prihlásiť do 12. júla. Termín výberového konania je naplánovaný na 24. júla. Informuje o tom rezort na svojom webe.

Nevyhnutným kvalifikačným predpokladom pre uchádzačov je minimálne desaťročná preukázateľná prax v oblasti médií a audiovízie, ekonómie, práva alebo informačných technológií, rovnako tiež politická neutralita. Od kandidátov sa tiež vyžaduje bezúhonnosť, spôsobilosť na právne úkony, vysokoškolské vzdelanie II. stupňa i znalosť štátneho jazyka.

archívne video

Či sa chystám zákon o STVR podpísať, je predčasné povedať, tvrdí Peter Pellegrini (Zdroj: TASR/František Iván)

"Splnenie určených požiadaviek na uchádzačov bude hodnotiť na výberovom konaní výberová komisia, ktorú určí minister kultúry Slovenskej republiky," uvádza sa v oznámení.

Nové kreovanie rady STVR súvisí s účinnosťou zákona, ktorým sa 1. júla dovtedajšia RTVS zmenila na STVR a skončil sa zároveň mandát generálneho riaditeľa Ľuboša Machaja i členov orgánu dohľadu. Rada bude mať naďalej deväť členov, štyroch z nich však bude podľa zákona nominovať minister kultúry na základe výberového konania. Zvyšných piatich zvolia poslanci Národnej rady na základe návrhu parlamentného výboru pre kultúru a médiá. Rada STVR bude mať kompetenciu voliť generálneho riaditeľa, rovnako ho v prípade naplnenia zákonných ustanovení bude môcť odvolať.

Viac o téme: RadaČlenVýberové konanieMinisterstvo kultúrySTVR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu