Piatok5. júl 2024, meniny má Cyril, Metod, zajtra Patrik, Patrícia

Talentovanú herečku Danku († 58) našli dobodanú v byte, jej otca obeseného: Čo sa dialo v osudný deň?

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Slovenskom otriasla hrôzostrašná rodinná tragédia. V paneláku v Banskej Bystrici našli telo talentovanej herečky Danky († 58), ktorá hrávala v miestnom divadle. Jej otca našli obeseného.

Banskou Bystricou otriasla nepochopiteľná tragédia. Na Slnečnej ulici včera ráno zasahovali všetky záchranné zložky. V jednom z bytov totiž našli pobodanú ženu. Neskôr sa im podarilo nájsť v pivnici telo staršieho muža. "K tragickej udalosti došlo dnes (2.7) v jednej z bytoviek na Slnečnej ulici v Banskej Bystrici. Na mieste bola nájdená 58-ročná žena, ktorej stav si z dôvodu vážnych bodno-rezných zranení vyžiadal okamžitý prevoz do nemocnice. Žena žiaľ na následky zranení v nemocnici podľahla. V pivničných priestoroch bytového domu bol nájdený bez známok života 85-ročný muž, otec 58-ročnej ženy," informovala o tom banskobystrická polícia bezprostredne po tragédii.

archívne video

Nález tela na chodníku v Bratislave (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Polícia miesto zadokumentovala a zo strany vyšetrovateľa odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici bolo v súvislosti s nájdením dobodanej ženy začaté trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy. V prípade nálezu tela 85-ročného muža bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Čo sa stalo za zatvorenými dverami je predmetom vyšetrovania. "Do vyšetrovania bol pribratý aj súdny znalec z odboru zdravotníctva. Všetky bližšie okolnosti, za ktorých k dnešnej udalosti došlo budú predmetom zisťovania počas nasledujúcich procesných úkonov," dodala polícia.

Nadaná herečka

Podľa portálu Nový čas pri tragédii prišla o život nadaná a talentovaná herečka Danka, ktorá hrala v niekoľkých divadelných inscenáciách, kde účinkovali hendikepovaní herci. Svojim vystupovaním si získala nie jedného diváka. Dokázala stvárňovať aj tie najnáročnejšie roly. Jej nečakaná smrť otriasla aj divadelnými kolegami z miestneho divadla.

Talentovanú herečku Danku (†
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Divadlo Banská Bystrica)

„Keď Danka hrala, bola nadšená. Bola to nádherná osoba, tvorivá, kreatívna. Milovala divadlo a prácu s ľuďmi. Mala ťažké stavy, ale keď bola na javisku, bola plná života. Hranie jej veľmi pomáhalo. Napĺňalo ju to,“ s obrovským smútkom v hlase povedala pre portál zakladateľka divadla.

Viac o téme: TragédiaPolícia Banská Bystrica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu