Streda25. september 2024, meniny má Vladislav, zajtra Edita

Toto sú obete leteckého nešťastia vo Vajnoroch

Kamaráti z aeroklubu ich volali (zľava) Štafek (19), Dragec (35) a Feky (53). Už sa s nimi nikdy nezvítajú.
Kamaráti z aeroklubu ich volali (zľava) Štafek (19), Dragec (35) a Feky (53). Už sa s nimi nikdy nezvítajú. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA/ZÁHREB - Príbuzní a priatelia obetí leteckého nešťastia sa spamätávajú zo straty svojich milovaných. Posádka chorvátskej cessny mala za sebou roky práce s lietadlami. Pilot bol známy inštruktor a majiteľ leteckej školy, mechanik dlhé roky opravoval dopravné lietadlá chorvátskych aerolínií.

„Som v šoku. Nevieme sa spamätať, že náš ocko sa už domov nevráti,“ povedala pre Nový Čas dcéra (28) pilota a majiteľa leteckej školy v severochorvátskom mestečku Krapina. Posádku dvojmotorovej cessny tvorili pilot Zeliko Fekonja (53), mechanik Dragutin Šanjek (35) a študent Stjepan Sokser (19). Po tom, ako sa rodina a známi dozvedeli smutnú správu, zavládol v troch domácnostiach a v krapinskom aeroklube žiaľ. Na letisku visí čierna zástava.

Trojica Chorvátov odštartovala zo Záhrebu o 8.30 hod. O 55 minút našla smrť v poli neďaleko bratislavského letiska, ktoré je, paradoxne, pri dedine s potomkami Chorvátov Pôvodne mali vzlietnuť dva stroje, ale pilot jedného odložil let pre zlé počasie. Príčin nehody mohlo byť viac - hmla, zlyhanie riadenia, vyčerpanie paliva alebo chyba pilota. Mechanik Dragutin pôsobil roky v službách Chorvátskych aerolínií a bol snúbencom Stjepanovej sestry.

Po nehode sa v chorvátskych médiách objavili špekulácie, že muži učili mladíka lietať a riadenie neskúseného pilota zapríčinilo nešťastie. „Je to nezmysel. Môj brat išiel iba na výlet. Viem, že nikdy nemal ambície naučiť sa lietať a môj Dragutin by takéto riziko nikdy nepodstúpil,“ prezradila Stjepanova sestra.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu