Streda25. september 2024, meniny má Vladislav, zajtra Edita

V Bratislave sa zrútilo malé lietadlo, zahynuli traja ľudia

Pri nehode zomreli traja Chorváti. Zobraziť galériu (13)
Pri nehode zomreli traja Chorváti. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Medzi bratislavským letiskom Vajnory a Čiernou vodou pri Šúrskom kanáli sa zrútilo malé lietadlo Cessna 303. K nehode došlo pred 9,30 hod zrejme pri pristávaní, po dopade sa lietadlo vznietilo a zhorelo do tla. V jeho troskách zahynuli traja Chorváti, 53-ročný pilot, 35-ročný mechanik a len 19-ročný zaúčajúci sa muž.

Podľa očitého svedka, ktorého manželka privolala záchranárov a hasičov, sa lietadlo zrútilo strmhlav na zem a začalo horieť. Posádka nemala šancu na prežitie.


Zábery z miesta nešťastia:





Z miesta nehody už odišli sanitky, niekoľkým hasičským tímom sa podarilo oheň uhasiť. Trosky sú rozmetané v dĺžke asi sto metrov. Bratislavský krajský policajný šéf Pavel Brath uviedol, že lietadlo letelo na pravidelnú leteckú kontrolu.


Vyšetrovateľ o údajných príčinách havárie:





Ladislav Grell, vyšetrovateľ z Leteckého úradu Slovenskej republiky sa k príčinám nehody takisto nevedel vyjadriť. Ako povedal, expertíza trosiek lietadla môže trvať aj niekoľko mesiacov. "Z toho, čo tu vidíme, je zrejmý pád kolmo dole," povedal Grell.


Svedok pádu lietadla Saša Kuzmanovský:





"Tieto lietadlá nie sú vybavené zvukovými nahrávačmi." Dodal, že tieto lietadlá pristávajú rýchlosťou okolo 110 až 120 kilometrov za hodinu. Pri havárii malo lietadlo podľa odhadov v oboch nádržiach asi po 50 litrov paliva.


Obhliadka obetí leteckého nešťastia:





Na miesto nešťastia prišli aj zástupcovia chorvátskeho veľvyslanectva, ktorí sa k prípadu nechceli vyjadrovať. Následne prebehla obhliadka tiel tragickej nehody. V nedeľu sa zrútilo pri Kyjeve malé lietadlo letiace z Českej republiky. Nešťastie si vyžiadalo päť obetí.
Viac >>

Chronológia leteckých nešťastí súvisiacich so Slovenskom >>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu