Sobota28. september 2024, meniny má Václav, zajtra Michal, Michael, Michaela

Požiar v Istrocheme neohrozil ľudí ani ovzdušie

BRATISLAVA - V piatok v neskorých večerných hodinách došlo v bratislavskom Odštepnom závode Istrochem, patriacom spoločnosti Duslo, a.s., k požiaru vo výrobnej jednotke urýchľovače, v časti sušiarne, uviedol vo vyhlásení podpredseda predstavenstva a generálny riaditeľ Duslo, a.s. Ondrej Macko.

Ako spresnil, príčinou požiaru bolo prasknuté tesnenie na tlakovom filtri v priestore spracovania finálneho produktu. Pri požiari nedošlo k žiadnemu zraneniu osôb ani k ohrozeniu a škode na životnom prostredí, čo potvrdil aj monitoring vykonávaný v čase požiaru v jeho bezprostrednej blízkosti a okolí Istrochemu.

Požiar bol lokalizovaný a následne uhasený jednotkami závodného hasičského útvaru, ktorému neskôr vypomohli aj hasiči Hasičského a záchranného útvaru hl. mesta Bratislavy.

V súčasnosti už prebiehajú intenzívne práce súvisiace s obnovením výroby aj v tejto časti technológie a vyčíslením škôd na majetku. O udalosti boli informované príslušné orgány štátnej správy v zmysle platnej legislatívy, pripomenul O. Macko.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu