Piatok20. september 2024, meniny má Ľuboslav, Ľuboslava, zajtra Matúš

Na festivale hrôzy v Nemecku hral známy DJ: Prehovoril o osudných chvíľach... Hrať musel aj po ÚTOKU!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Instagram DJ Topic/SITA)

SOLIGEN - Svet dnes obletela hrozivá správa o útoku na festivale v západonemeckom meste Solingen. Útočník dobodal niekoľko ľudí, traja zahynuli a štyria ďalší utrpeli vážne zranenia. Na podujatí v tom čase hral známy DJ Topic (32), ktorý prehovoril o chvíľach hrôzy... Hrať musel aj po útoku, aby sa predišlo panike!

K útoku prišlo na námestí Fronhof počas festivalu oslavujúceho 650. výročie založenia mesta. V tom čase na pódiu vystupoval známy nemecký DJ Topic. A o osudných chvíľach prehovoril na sociálnej sieti Instagram. 

„Dnes som hral pri príležitosti 650. výročia môjho rodného mesta Solingen v Nemecku a počas môjho setu za mnou prišli pracovníci bezpečnostnej služby a požiadali ma, aby som pokračoval v hraní, aby som nevyvolal masovú paniku, pretože tam už boli ľudia zabití útočníkom. Tak som hral ďalej, aj keď to bolo neskutočne ťažké,“ opísal hudobník.

Na festivale hrôzy v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP/Gianni Gattus)

Jeden z organizátorov následne vyšiel na pódium, festival predčasne ukončil a požiadal návštevníkov, aby sa pokojne rozišli. „Po asi 10-15 minútach bola hudba konečne zastavená a ľudia boli informovaní o incidente. Útočník zrejme mieril ľuďom na krk a len sa snažil všetkých bez rozdielu zabiť. Keďže bol útočník stáel na úteku, skryli sme sa v neďalekom obchode a nad nami krúžili policajné helikoptéry,“ pokračoval DJ Topic. 

Na festivale hrôzy v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP/Gianni Gattus)

„Stále tomu nemôžem uveriť... Toto mal byť bezplatný festival pre všetkých. Boli tam naozaj moji blízki priatelia so svojimi malými deťmi...“ dodal zničený hudobník. Festival rozmanitosti sa začal v piatok a mal pôvodne trvať až do nedele, pričom pre návštevníkov boli pripravené atrakcie ako živá hudba, kabaret, akrobatické vystúpenia, ukážky ľudových remesiel a zábavný program pre deti.

Viac o téme: DJ Topic
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu