Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Muža podozrivého z útoku v Solingene zatkla hliadka: Neprihlásil sa sám

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BERLÍN - Nemecké úrady vo štvrtok objasnili okolnosti zadržania muža podozrivého z útoku v meste Solingen. Dvadsaťšesťročný Sýrčan sa podľa nich neprihlásil na polícii, ako o tom pôvodne informovali médiá, ale zachytila ho hliadka. Informuje o tom agentúra DPA.

Útok na námestí Fronhof v Solingene v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko sa odohral 23. augusta večer počas prvého dňa osláv 650. výročia založenia mesta. Muž tam nožom zabil dvoch mužov a jednu ženu a ďalších osem osôb zranil. K útoku sa prihlásila teroristická organizácia Islamský štát. Podľa medializovaných správ sa Sýrčan krátko po čine sám prihlásil na polícii, ktorá ho zatkla ako podozrivého.

archívne video

Polícia zadržala hekera, ktorý páchal počítačovú trestnú činnosť v Nemecku (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Minister vnútra pre Severné Porýnie-Vestfálsko Herbert Reul pred osobitným výborom však vysvetlil, že policajti si všimli muža v blízkosti miesta činu a jeho vzhľad a správanie sa im zdali podozrivé. V tú sobotu večer k nemu pristúpili a urýchlene ho zatkli, uviedol.

Reul taktiež potvrdil, že zakrvavený nôž, ktorý sa našiel v centre Solingenu, je s s najväčšou pravdepodobnosťou vražedná zbraň. Bezpečnostné zložky v súčasnosti podľa neho monitorujú v spolkovej krajine 185 údajných "islamistických hrozieb", ale útočník v Solingene medzi tieto osoby nepatril. "Nikto ho nemal na radare," dodal.

Médiá predtým tiež informovali, že Sýrčanovi zamietli žiadosť o azyl a vlani mal byť deportovaný do Bulharska, kde vstúpil na územie EÚ. K deportácii však nedošlo, pretože sa skrýval. Po niekoľkých mesiacoch sa opäť objavil a následne bol prevezený do Solingenu.

Viac o téme: Podozrivýútok NemeckoZatknutieSolingen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu