Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

TRAGÉDIA na festivale Burning Man: V nevadskej púšti ZOMRELA žena! Okolnosti sú v štádiu vyšetrovania

Festival Burning Man 2024
Festival Burning Man 2024 (Zdroj: Facebook/Khusi Khatun Nabila)

BLACK ROCK CITY – Na festival, ktorý sa koná v nevadskej púšti pod holým nebom, prichádzajú každoročne desaťtisíce fanúšikov. Burning Man sa stal už kultovou záležitosťou, no v posledných rokoch ho postihuje jedna tragédia za druhou. Tento ročník nebol bohužiaľ výnimkou.

Koncom minulého týždňa otvoril svoje brány festival Burning Man, ktorý sa každoročne koná v nevadskej púšti. Úžasnú atmosféru prvého dňa (nedeľa 25. august) však narušila veľká tragédia. V mestečku "Black Rock City", ktoré bolo provizórne zriadené pre potreby festivalu, náhle prišla o život jedna z návštevníčok. 

Nedalo sa jej pomôcť

Záchranný tím, ktorý bol zriadený priamo na mieste podujatia, dostal o 11:29 miestneho času núdzové volanie. Malo ísť o ženu, ktorá nejavila žiadne známky života. "Po príchode na miesto činu boli vykonané všetky úkony na záchranu života. Všetky boli bohužiaľ neúspešné," uviedol záchranársky tím. 

Kancelária šerifa okresu Pershing o 11:37 informovala verejnosť najprv o "možnej smrti" jednej z účastníčok festivalu, pričom neskôr potvrdila smrť. 

Identifikácia

V pondelok popoludní šerif Pershingu informoval, že na festivale Burnig Man prišla o život Kendra Frazerová (39), pričom neuviedol miesto pobytu ani jej národnosť. Rodina zosnulej už bola oboznámená s touto tragickou udalosťou. Príčina smrti je v štádiu vyšetrovania. Podľa polície je potrebné dokončiť všetky testy na drogy a následnú pitvu. Toxikológia má potrvať aj niekoľko týždňov. 

 

FOR IMEDIATE RELEASE UPDATE 08-26-24

Posted by Pershing County Law Enforcement Association on Monday, August 26, 2024

"Naše myšlienky smerujú k rodine a priateľom, ktorých táto strata postihla. Vyjadrujeme im úprimnú sústrasť. Z dôvodu rešpektovania súkromia smútiacej rodiny nebudeme v tejto chvíli poskytovať žiadne ďalšie podrobnosti," uviedla nezisková organizácia Burning Man Project, ktorá stojí za každoročným podujatím.
 
"Bezpečnosť a blaho našich zamestnancov a celej komunity podujatia sú pre nás prvoradé. Pri vyšetrovaní tohto incidentu plne spolupracujeme s miestnymi úradmi," dodali organizátori festivalu. 

Viac o téme: TragédiaúmrtieUSABlack Rock CityNevadaFestivalBurning ManKrimiKendra Frazerová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu