Piatok20. september 2024, meniny má Ľuboslav, Ľuboslava, zajtra Matúš

Klimatickí aktivisti zastavili dopravu na dvoch letiskách v Nemecku

Klimatickí aktivisti pozastavili dopravu na nemeckých letiskách Zobraziť galériu (2)
Klimatickí aktivisti pozastavili dopravu na nemeckých letiskách (Zdroj: SITA/Marius Bulling/dpa via AP)

BERLÍN - Nemecké letiská Norimberg a Kolín/Bonn vo štvrtok ráno dočasne pozastavili lety. Dôvodom boli protesty klimatických aktivistov zo skupiny Posledná generácia (Letzte Generation). Protesty sa konali aj na letiskách v Berlíne a Stuttgarte. Informovali o tom agentúry Reuters, DPA a AFP.

Skupina vo svojom vyhlásení uviedla, že aktivisti zastavili alebo obmedzili dopravu na štyroch letiskách. Zverejnila aj fotografie aktivistov, ktorí sa rukami prilepili k asfaltu.

archívne video

Letisko v Bratislave evakuujú (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Letisko v Norimbergu na svojej webovej stránke oznámilo, že lety boli pozastavené až do odvolania a cestujúcich upozornilo na meškania. Letisko Kolín/Bonn informovalo, že lety sú už obnovené, napriek tomu však môže dôjsť k meškaniam, píše DPA.

Polícia na berlínskom letisku odviedla dvoch demonštrantov, ktorí sa do jeho areálu dostali cez plot a prilepili sa k asfaltu. Prevádzka letiska podľa polície nebola ovplyvnená.

Klimatickí aktivisti pozastavili dopravu na nemeckých letiskách
Zobraziť galériu (2)
Klimatickí aktivisti pozastavili dopravu na nemeckých letiskách  (Zdroj: SITA/Marius Bulling/dpa via AP)

Nemeckí politici požadovali lepšiu ochranu letísk v krajine po tom, ako sa klimatickým aktivistom v júli podarilo dva dni po sebe narušiť prevádzku na najrušnejšom letisku vo Frankfurte nad Mohanom a na ďalších miestach.

Združenie nemeckých letísk minulý štvrtok navrhlo rokovania so skupinou Posledná generácia a tvrdí, že takéto protesty neprispievajú k riešeniu problémov.

Viac o téme: LetiskoNemeckoKlimatickí aktivisti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu